Uga Dumpis aicina iedzīvotājus neatlikt balstvakcināciju un to izdarīt pirms svētku brīvdienām (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis.
Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Balstvakcinācija pret Covid-19 spēj pastiprināt imūno atbildi uzreiz, aizsargājošajam efektam parādoties jau nākošajā dienā, tādēļ labāk to veikt vēl pirms brīvdienām, nevis atlikt un nogaidīt, vietnē "Twitter" norāda Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas infektologs, Latvijas Universitātes profesors Uga Dumpis.

Iepriekš infektologs "Twitter" vēstīja, ka omikrona kontekstā aizsardzībai pret simptomātisku slimību balstvakcinācija būtu nepieciešama visiem. Pēc viņa paustā, tā arī palīdzēs stiprināt "sabiedrības kopējās imūnās aizsardzības mūri".

Kā vēstīts, Ziemassvētku nedēļā vakcinācija pret Covid-19 Latvijā iepaliek no pagājušās nedēļas tempa, liecina Nacionālā veselības dienesta apkopotie dati.

Aizvadītajā nedēļā pirmajās trīs dienās poti pret Covid-19 saņēmuši 36 864 iedzīvotāji, bet šonedēļ - 31 228. Šie dati vēl var mainīties, jo vakcinētāji datus par potēšanas faktu ievada par ar vairāku dienu nobīdi.

Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada jūlija sākumā provizoriski bija 1 882 200 iedzīvotāju. Līdz šim kopumā vismaz pirmo poti vai "Johnson & Johnson" vakcīnu pret Covid-19 saņēmuši 69,39% iedzīvotāju, bet vakcinācijas procesu noslēguši 66,43% iedzīvotāju, no kuriem balstvakcīnu saņēmuši 17,37%, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Balstvakcinācijas aptvere visu iedzīvotāju vidū ir sasniegusi 11,54%, kopumā vakcīnas papildu devu saņemot 217 224 cilvēkiem.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu