VIDEO ⟩ No viltus celtniekiem līdz "sprinteriem". Veikala apsargi atklāj, kādas viltības izmanto pircēji bez sertifikātiem (35)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs" ieejas apsardzes dienesta kontroles postenī tiek verificēti apmeklētāju uzrādītie covid-19 sertifikāti un personu apliecinoši dokumenti.
Pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs" ieejas apsardzes dienesta kontroles postenī tiek verificēti apmeklētāju uzrādītie covid-19 sertifikāti un personu apliecinoši dokumenti. Foto: Evija Trifanova/LETA

Veikalu un tirdzniecības centru apsargi atklāj, kā cilvēki, kuriem nav Covid-19 sertifikāta, visai viltīgi un pat ar aktierspēles elementiem cenšas iekļūt tirdzniecības vietās, vēstī raidījums "TV3 Ziņas".

Apsardzes firmas ziņo par arvien pieaugošu agresiju no tiem cilvēkiem, kuriem nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta, bet viņi vēlas iekļūt tirdzniecības centros. Tad apsargi uzņem arī fiziskus sitienus.

"Ir bijuši stiklu dauzīšanas gadījumi, pudeļu mešanas, uzbrukumi arī kasieriem. Cilvēki laikam ir noguruši no pandēmijas un viņiem ir sakrājušās dusmas," stāsta apsardzes firmas ”Koblenz” vadītājs Raivis Terinks.

Centienos iekļūt tirdzniecības centros cilvēki bez vakcinācijas un pārslimošanas sertifikāta izmanto arvien viltīgākas metodes, piemēram, ielavās telpās caur atvērtajām preču piegādes rampām. Tiek gaidīti piebraucam kravas auto, kad atvērtie vārti uz tirdzniecības centru brīžam paliek neuzraudzīti. Tādus gadījumus daudzviet Latvijā fiksējusi apsardzes firma Koblenz. Tāpat arī centienus iekļūt veikalos pa darbinieku dienestu ieejām. Savukārt pie galvenajām ieejām brīžam vērojama īsta aktierspēle.

“Nopietnu seju, tēlojot, ka viņi nes kādu kasti vai paciņu, pamāj apsargam, cenšas paiet garām apsargam un ieiet veikalā. Uzvelk celtnieku apģērbus un saka, ka nāk kaut ko remontēt. Ir kas nes pār plecu sarullētus paklājus, saka, ka ieskries veikalam nomainīt paklāju, un tad staigā ar to paklāju pa veikalu un cenšas iepirkties.

Tādi gadījumu bijuši,” saka apsardzes firmas ”Koblenz” vadītājs.

Ir arī daļa tādu nevakcinēto un bez pārslimošanas sertifikāta, ko apsargi sauc par sprinteriem. “Cenšas ieskriet fiziski iekšā ar ātrumu garām apsardzes darbiniekiem un pazust starp veikala plauktiem. Parasti ir iespējams vēlāk atrast, kur ir šie cilvēki. Tad veikalu kasieri šādus cilvēkus neapkalpo,” pauž apsardzes firmas vadītājs.

Savukārt bērni uzrāda vecāko brāļu un māsu vakcinācijas sertifikātus un ID kartes. Pēc skata jau mazliet līdzīgi esot. Apsargus pārsteidz, ka šādas blēdības notiek pat vecāku klātbūtnē.

Veikalu un tirdzniecības centru apsardzes firmas ziņo arī par pieaugošu problēmu ar tiem sociālo tīklu satura veidotājiem, kas apzināti cenšas radīt provokācijas. Tas viss tiek filmēts.

Plašāk "TV3 Ziņas" sižetā:

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu