Spēkā dzeltenais brīdinājums. Daļā valsts teritorijas naktī gaidāma spēcīga snigšana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Snigšana vēl turpinās valsts DA rajonos, bet naktī stiprs sniegs gaidāms rietumu rajonos - gubu mākoņi, kas veidojas virs Baltijas jūras, jau sasniedza jūras piekrasti. Savukārt Ziemassvētkos stipra snigšana turpināsies daudzviet, mazāk snigs Latgalē, ziņo Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

24. decembra vakarā aizejošā plaša nokrišņu zona virzīsies tālāk uz austrumiem, vēl vietām dienvidaustrumu rajonos nesot stipru sniegu, kur kopējais dienas sniega segas pieaugums sasniegs 5 cm.

24.-25.12. vakarā un naktī virs Baltijas jūras veidosies gubu mākoņi, kas daudzviet rietumu rajonos nesīs stipru sniegu, un sniega sega palielināsies par 5-9 cm. Jūras piekrastē arī putinās.

Savukārt 25.12. dienā gubu mākoņi veidosies arī virs līča, un vietām, galvenokārt rietumu daļā un Vidzemē, stipri snigs un sniega segas biezums palielināsies vēl par 5-7 cm. Redzamība snigšanas laikā brīžiem pasliktināsies līdz 500-1000 m, ceļi būs slideni. Vietām, galvenokārt valsts austrumos, stipra snigšana turpināsies arī naktī uz 26. decembri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu