Eiduka kā pirmā Latvijas distanču slēpošanas vēsturē iekļūst pasaules ranga labāko sešdesmitniekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: Publicitātes foto

Patrīcija Eiduka kā pirmā Latvijas distanču slēpošanas vēsturē ir iekļuvusi pasaules ranga labāko sešdesmitniekā, sestdien ziņo sportistes preses pārstāvis Ivars Bācis.

Aizkraukles novada slēpotāja šajā nedēļā atjauninātajā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) rangu tabulā ar reitingu 40 FIS punkti ieņem 59.vietu. Sprintā Eidukai ir 56 FIS punkti un 71.vieta.

Vairāk nekā 2700 slēpotāju konkurencē slēpotāja pirmoreiz labāko simtniekā iekļuva pirms pusotra gada, bet pagājušajā decembrī - labāko septiņdesmitniekā.

Eiduka ar savu sniegumu ir sarūpējusi olimpiskās kvotas Pekinā vēl trim latvietēm.

Madoniete Kitija Auziņa, kura decembrī atzīstami nostartēja FIS sacensībās, abos rangos ir labāko piecsimtniekā. Ar 83 FIS punktiem, kas sasniegti pamatā rollerslēpošanas sacensībās, viņa ieņem 334.vietu, bet sprintā ar 172 FIS punktiem ir 487.vietā.

Trešā rangā ir biatloniste Baiba Bendika, kura nopelnījusi 98 FIS punktus un atrodas 457.vietā.

Pārējās latvietes rangā krietni atpaliek.

Vīriešu konkurencē no Latvijas slēpotājiem labākais ir Raimo Vīgants. Lai arī madonietim vietu rangā izcīnīt ir palīdzējušas vasaras rollerslēpošanas sacensības, viņš arī Pasaules kausa posmos Somijā un Šveicē ir startējis labi.

Ar 43 FIS punktiem Vīgants joprojām ir 238.vietā, bet sprintā ar 93 FIS punktiem ieņem 278.vietu.

Ar šādu veikumu madonietis ir sarūpējis Latvijai otru vietu olimpiskajās spēlēs.

Pārējie latvieši rangā ir krietni zemāk. Klasiskajās distancēs pasaules rangā nākamais Latvijas pārstāvis ir vairāk nekā 500 vietu aiz Vīganta un atrodas astotajā simtā, bet sprintā - vairākus simtus aiz madonieša un ārpus labāko piecsimtnieka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu