"Nav absolūti nekādas konsekvences..." Viesnīcas neplāno īpašus Jaungada sagaidīšanas pasākumus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kamil Macniak/shutterstock.com

Viesnīcas neplāno nekādus īpašos Jaungada sagaidīšanas pasākumus, atzīst aptaujāto viesnīcu pārstāvji.

Viesnīcu operatora "Mogotel", kas strādā ar zīmoliem "Rixwell Hotels", "Wellton" un "Rija Hotels", pārstāvji skaidroja, ka Jaunā gada naktī dažās viesnīcās būs speciālais vakariņu piedāvājums individuālajiem viesiem, ievērojot visus drošības pasākumus. Vienlaikus kopīga Jaungada sagaidīšana nevienā no viesnīcām netiek plānota, lai neveicinātu cilvēku pulcēšanos.

Viesnīcu operators arī prognozēja, ka papildu darba stundas restorāniem viesnīcās veicinās papildus ienākumus, bet lielu ietekmi uz kopējiem rādītājiem tas neradīs.

"Esam piemērojušies izmaiņām un atsevišķu viesnīcu restorānos pagarinājuši darba laikus, lai viesi varētu izbaudīt mūsu īpašo Jaunā gada piedāvājumu.

Ceram, ka apkārtējie ēdināšanas un izklaides vietas paspēs noreaģēt un pagarinās arī savus darba laikus, kas savukārt veicinās viesu rezervācijas arī viesnīcās," norādīja viesnīcas pārstāvji.

Tikmēr viesnīcas "Hotel Valdemars Riga managed by Accor" ģenerālmenedžeris Jānis Vālodze atzina, ka viesnīcā Jaunā gada darba laika izmaiņu dēļ nekāds pasākums plānots tik un tā netiek.

"Iespējams šī lēmuma dēļ kāds ceļotājs vairāk atbrauks uz Rīgu un, iespējams, pavadīs kādu nakti vairāk pie mums, bet kopumā domāju, ka šim lēmumam nebūs lielas ietekmes," teica Vālodze.

Viņš atzīmēja, ka galvenā problēma ir tajā, ka tie noteikumi tik ātri mainās, ka neviens potenciālais ceļotājs tam vairs nevar izsekot. "Nav absolūti nekādas konsekvences. Jau tagad dzirdu ļoti daudz negāciju no ceļotājiem par restorānu darbības ierobežojošajiem noteikumiem un jocīgajiem lielveikalu darbības noteikumiem. Tā kā šis neko daudz nemainīs.

Tāpat mēs visi labi zinām, ka šis lēmums vēl absolūti neko nenozīmē, jo tik pat labi 30.decembrī vēl var pieņemt kādu citu lēmumu un pēkšņi neko vairs nevarēs svinēt," teica Vālodze.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien, 21.decembrī lēma, ka Jaungada naktī Latvijā, tāpat kā Igaunijā, netiks piemēroti ārkārtējās situācijas laikā noteiktie darba laika ierobežojumi attiecībā uz pakalpojumu sniegšanu un pasākumu organizēšanu.

Izmaiņas bāru, restorānu un citu kultūras un izklaides vietu darba laika regulējumā Jaungada naktī - laikposmā no plkst.23 līdz plkst.6 - veiktas, ņemot vērā Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas. Līdz šim šādas vietas varēja strādāt līdz plkst.23, un arī pēc Jaunā gada sagaidīšanas ārkārtējās situācijas laikā šim vietām būs darbs jābeidz līdz plkst.23.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Ekonomikas ministrijā, ar otrdien, 21.decembrī, pieņemto valdības lēmumu par Jaungada nakti precizēts tikai jau pašlaik atļauto pakalpojumu darba laiks, pārējiem ierobežojumiem paliekot spēkā.

Ministrija uzsver, ka, tāpat kā līdz šim ārkārtējās situācijas laikā, arī Vecgada vakarā strādāt nevarēs, piemēram, naktsklubi. Pagarinātais darba laiks attiecas uz kafejnīcām un restorāniem, kuros iespējams kontrolēti nodalīt cilvēkus pie galdiņiem, ievērojot noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu