Lielbritānijas ministrs: "Lokdaunu" dēļ vairojušies terorisma draudi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Damians Hindss.
Damians Hindss. Foto: TT NYHETSBYRÅN/Scanpix

Lielbritānijā koronavīrusa ierobežošanai noteikto "lokdaunu" dēļ varētu būt vairojušies terorisma draudi, jo radikalizējas cilvēki, kas spiesti vairāk laika pavadīt izolācijā pie datoriem un šķirti no pārējās sabiedrības, uzskata Lielbritānijas drošības un robežu valsts ministrs Damians Hindss.

"Tas ir skaidri un loģiski - kad vairāk cilvēku vairāk laika pavada savās guļamistabās pie sava datora, pieaugs tā nelielā cilvēku daļa, kam tas ir tumšs ceļojums," intervijā laikrakstam "Daily Telegraph" sacīja ministrs.

"Un, kā jūs to zināt, internetā jūs varat sākt doties pa šādu lejupejošu spirāli, jūs ātri gūstat paātrinājumu ar materiāliem, ko jūs sastopat, un citiem cilvēkiem, ar kuriem jūs nonākat kontaktā," skaidroja ministrs.

Pretterorisma policija šomēnes paziņoja, ka kopš pandēmijas sākuma izjaukusi septiņus teroraktus, kas bijuši sagatavošanas beidzamajās stadijās.

Līdz ar to kopējais Lielbritānijā pēdējo četru gadu laikā izjaukto teroraktu skaits ir 32.

Būtu kļūmīgi pieļaut, ka tas ir tikai islāmisma terorisms, norādīja Hinds.

"Ir pieaudzis ekstrēmi labējā spārna terorisms," viņš sacīja. "Islāmisma terorisms, tiesa gan, saglabājas kā potenciāls drauds."

"Un mums arī ir diezgan daudz tādu cilvēku, kurus varētu raksturot kā tādus, kam savā ziņā ir juceklīgs vai neskaidrs, vai nestabils domāšanas veids."

"Dažkārt viņi izmēģina flirtu ar dažādām ideoloģijām, dažādām grupām, dažkārt šķietami savstarpēji izslēdzošiem, ļoti, ļoti dažādiem ideoloģiju tipiem," sacīja ministrs.

ANO Pretterorisma komitejas izpilddirektorāts šomēnes ziņojumā brīdināja, ka ekstrēmisti "mēģinājuši izmantot ar pandēmiju saistītos sociālos un kultūras ierobežojumus, kuru dēļ cilvēki visā pasaulē vairāk laika pavada tīmeklī, lai stiprinātu centienus izplatīt propagandu, vervētu un radikalizātu ar virtuālo platformu starpniecību".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu