Vācu politiķis: Putins tiecas atjaunot Krievijas impēriju, kas atgādina Padomju Savienību (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins "dzīvo savas personīgās nostaļģijas pasaulē", kā arī "slavē Padomju Savienību un pat Staļina režīmu", intervijā vācu redakciju tīkla RND izdevumiem sacīja nākamais Minhenes drošības konferences priekšsēdētājs Kristofs Heisgens.

Putins "tiecas atjaunot Krievijas impēriju, kas atgādina Padomju Savienību", viņš piebilda.

Draudot aizliegt organizāciju "Memoriāls", kas veic Staļina laika noziegumu apzināšanu un izpēti, Putins vēlas attīstīt pilnīgi citu vēstures izpratni, "kurai nav nekā kopīga ar Saharova, atklātības un pārbūves Krieviju", sacīja Heisgens, kas ilgus gadus bijis Vācijas bijušās kancleres Angelas Merkeles ārlietu padomnieks.

Putins uzskata, ka ASV un Eiropa pēc varas maiņas ASV un Vācijā, kā arī karaspēka atvilkšanas no Afganistānas kļuvušas vājākas, norādīja politiķis. Putins arī meklē ieganstu, lai iebruktu Ukrainā, viņš brīdināja.

Krievijas karaspēka koncentrācija pie Ukrainas robežām raisa satraukumu, atzina Heisgens, mudinot Berlīni, Briseli un Vašingtonu skaidri formulēt savu nostāju pret Maskavu.

"Maigu reakciju Putins interpretēs kā vājumu, un tas vienīgi stiprinās viņa ekspansijas tieksmes," intervijā skaidroja bijušais Vācijas pārstāvis ANO.

Tā kā ASV prezidentam Džo Baidenam primāri jārisina ASV iekšējās problēmas, viņš ārpolitikai var veltīt vien ierobežotu uzmanību, tāpēc Vācijai un Eiropai starptautiskajā arēnā jārīkojas aktīvāk, norādīja Heisgens.

Decembra sākumā kļuva zināms, ka pēc 14 gadiem Minhenes drošības konferences vadībā amatu pamet Volfgangs Išingers un viņa vietā stāsies Heisgens.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu