Valsts izglītības satura centru vadīs Liene Voroņenko

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liene Voroņenko.
Liene Voroņenko. Foto: Evija Trifanova/LETA

Noslēdzoties atklātajam konkursam uz Valsts izglītības satura centra (VISC) vadītāja amatu, atlases komisija par konkursa uzvarētāju vienbalsīgi atzinusi Lieni Voroņenko, informēja Valsts kanceleja.

Konkursa uzvarētāja guvusi arī nozares ministres apstiprinājumu.

Valsts kancelejā norāda, ka Voroņenko jau ir darba pieredze VISC - no 2016.gada viņa šajā iestādē ir projektu vadītāja un atbild par Eiropas Savienības fondu projektu "Nacionāla un starptautiska mēroga pasākumu īstenošana izglītojamo talantu attīstībai" un "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" ieviešanu. Vienlaikus Voroņenko ir arī vieslektore Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), kur vada lekcijas par lēmumu pieņemšanas modelēšanu.

Pirms tam Voroņenko darbavieta bijusi "LEO pētījumu centrs", kur viņa bijusi projektu vadītāja un pārraudzījusi pētījumu un inovāciju izstrādes projektu ieviešanu elektronikas, telekomunikācijas un optikas nozarēs. Iepriekš Voroņenko vadījusi pirmsskolas izglītības iestādi "Attīstības centrs ģimenei", bet vēl pirms tam - bijusi nodaļas vadītāja uzņēmumā "SAF Tehnika" un nodaļas vadītāja palīgs Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā.

Jaunā VISC vadītāja ir sākusi doktorantūras studijas vadībzinātnē un ekonomikā RTU. Turpat Voroņenko ieguvusi maģistra grādu sociālajās zinātnēs, bet Latvijas Universitātē iegūts profesionālais bakalaura grāds finanšu vadībā.

Voroņenko atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei angļu un krievu valodu pārvalda B2 līmenī.

"Atlases komisijas vienbalsīgais lēmums par uzvarētāju ir skaidrs apliecinājums VISC jaunās vadītājas kompetencei. Uzskatu, ka vairāku gadu pieredze darbā VISC, ko papildina izglītība gan sociālajās zinātnēs, gan vadībzinātnē un ekonomikā, ir stabils pamats, lai Liene Voroņenko prasmīgi un veiksmīgi vadītu VISC darbu, sekmējot visu iestādes mērķu sasniegšanu," atzīmē izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP).

Kā vēstīts iepriekš, atklātais konkurss norisinājās trīs kārtās. Konkursa pirmajā kārtā tika izvērtēti pretendentu iesniegtie dokumenti un to atbilstība konkursa prasībām. Otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt VISC vadītāja amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un prezentēja stratēģisko redzējumu par VISC attīstību un prioritātēm turpmākajos piecos gados. Savukārt konkursa trešajā kārtā tika vērtētas pretendentu vadības kompetences.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre Līga Lejiņa, IZM valsts sekretāres vietniece, Struktūrfondu departamenta direktore Santa Šmīdere, Latvijas Universitātes vadošais pētnieks Vjačeslavs Kaščejevs un Kultūras ministrijas valsts sekretāre Dace Vilsone. Tāpat pretendentu vērtēšanā kā neatkarīgi novērotāji piedalījās Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Inga Vanaga un Latvijas izglītības vadītāju asociācijas prezidents Rūdolfs Kalvāns

Tāpat ziņots, VISC līdz šim vadīja Lejiņa, kura septembrī atkārtoti tika izraudzīta IZM valsts sekretāres amatam.

VISC vadītājiem piedāvāta 2264 eiro mēnešalga pirms nodokļu nomaksas, sociālās garantijas, veselības apdrošināšanu, kā arī "motivējoša bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu