Krievijas tiesa noteikusi sodu par "YouTube" kanāla slēgšanu, kas pārsniegtu visas pasaules bagātības (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas tiesas noteiktā soda apmērs ASV tehnoloģiju kompānijai "Google" var izrādīties lielāks par visām pasaules bagātībām, ziņo izdevums "Forbes". Krievijas televīzijas kanāls "Carjgrad" sācis lietu pēc tam, kad "YouTube" vietnē konts tika slēgts.

Lieta pret "Google" tiesā sākta pēc Krievijas televīzijas kanāla "Carjgrad" prasības saistībā ar "Google" piederošā uzņēmuma "YouTube" lēmumu slēgt "Carjgrad" šajā vietnē.

2021. gadā Maskavas arbitrāžas tiesa noteica, ka "Google" nosakāma sodanauda 100 000 rubļu apmērā dienā līdz brīdim, kad "YouTube" atjaunos "Carjgrad" kontu. Savukārt katru nedēļu šī soda apmērs palielināsies divas reizes.

"Google" advokāti iesniegtajā kasācijas sūdzībā par tiesas lēmumu norādījuši, ka septiņu mēnešu laikā šī soda apmērs sasniegšos "Google" mātesuzņēmuma "Alphabet" vērtību.

Gada un divu mēnešu laikā soda apmērs pārsniegs visas Krievijā apgrozībā esošās naudas vērtību, bet pusotra gada laikā tas būs sasniedzis visu pasaules bagātību apmēru - 500 triljonus ASV dolāru.

"Carjgrad" kontu "YouTube" slēdza 2020. gada jūlijā, jo "Carjgrad" īpašnieks Konstantīns Malofejevs tika iekļauts ASV un Eiropas Savienības sankciju sarakstos par viņa lomu Krimas aneksijā.

Tiesa pret "Google" ir pirmā prāva, kas tiek iztiesāta balstoties uz jaunu Krievijas likumu, kas ļauj sankciju sarakstos iekļautajiem cilvēkiem un uzņēmumiem tiesvedības risināt Krievijā.

"Google" jau iepriekš brīdinājusi, ka tiesas process "Carjgrad" lietā var novest pie tā, ka uzņēmums pārtrauc savu darbību Krievijā.

Krievija pēdējā laikā arī daudzkārt sodījusi interneta lieluzņēmumus "Meta", "Twitter" un "Google" par atteikšanos dzēst saturu, kas neatbilst Krievijas likumiem

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu