Bruņotie spēki turpinās sniegt atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 nodrošināšanā (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils bijušās 5 pamatskolas ēkā Parādes ielā atvērts masveida vakcinācijas centrs, kur vakcīnu pret Covid-19 saņem prioritārās grupas - seniori virs 70 gadiem un iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām.
Daugavpils bijušās 5 pamatskolas ēkā Parādes ielā atvērts masveida vakcinācijas centrs, kur vakcīnu pret Covid-19 saņem prioritārās grupas - seniori virs 70 gadiem un iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Lai arī turpmāk sekmīgi noritētu vakcinācijas centru darbība un individuālas vakcinācijas vizītes, armija turpinās sniegt nepieciešamo atbalstu Veselības ministrijai un Nacionālajam veselības dienestam vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanā visos reģionos līdz 2022. gada 1. martam, ziņo Aizsardzības ministrija.

Atbalstam vakcinācijas centros un individuālo vizīšu norisei tiks iesaistīts personāls no vairākām Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vienībām - Nodrošinājuma pavēlniecības, Mācību vadības pavēlniecības, Štāba bataljona, Jūras spēkiem, Gaisa spēkiem un Militārās policijas, kā arī no Zemessardzes.

Zemessargi un karavīri organizēs iedzīvotāju plūsmu pie vakcinācijas centru ieejas un vakcinācijas centros, kā arī sniegs atbalstu vakcinēto personu novērošanā uzreiz pēc vakcinācijas. Tāpat vismaz līdz 1.martam tiks nodrošināts arī nepieciešamais personāls un transports, lai sekmīgi veiktu individuālas vakcinācijas vizītes Latvijas pašvaldību lauku teritorijās.

Vakcinācijas centros vienā dienā tiks iesaistīti līdz 100 zemessargiem vai karavīriem. Savukārt atbalstam vakcinētāju brigāžu transportēšanai, veicot individuālas vakcinācijas vizītes lauku teritorijās, Nodrošinājuma pavēlniecība diennaktī nodrošinās piecas apvidus automašīnas ar autovadītājiem.

Ja būs nepieciešams, tad arī Zemessardze nodrošinās vēl piecas apvidus automašīnas ar autovadītājiem vakcinācijas brigāžu transportēšanai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu