Krāslavas pusē iedzīvotāji noraizējušies - vai migranti mēģinās šķērsot aizsalušo Daugavu? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Pēdējā laikā pieaudzis to migrantu skaits, kuri mēģina nelegāli iekļūt Latvijā. Latvijas–Baltkrievijas robežas tuvumā dzīvojošie bažījas, ka trešo valstu migranti stipra sala laikā varētu mēģināt iekļūt Latvijā, šķērsojot aizsalušo Daugavu. Taču robežsargi šādu iespēju vērtē kā zemu, jo šāds robežas šķērsošanas veids ir ļoti bīstams, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Pretēji robežsargu gaidām aukstajā ziemas laikā trešo valstu migranti arvien vairāk mēģina šķērsot Baltkrievijas–Latvijas robežu. Krāslavas novadā robežas līnija iet pa Daugavu. Upei sasalstot, migranti varētu mēģināt nokļūt Latvijā pa ledu, pieļauj vietējie iedzīvotāji.

Tikmēr robežsargi gatavojas īstenot papildu robežas aizsardzības pasākumus.

"To skaitā var minēt valsts robežas apsekošanas intensitātes palielināšanu, norīkojumos iesaistot ne tikai robežsargus, bet arī zemessargus un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjus.

Un apsekošanā izmantojot sniega motociklus un kvadriciklus," par darāmajiem darbiem pastāstīja Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieka vietnieks Juris Kusiņš.

Lai pārtvertu migrantus, robežsardze paļaujas arī uz vietējiem iedzīvotajiem. Kādā darba dienas vakarā zirgu saimniecības "Klajumi" īpašniece Ilze Stabulniece, vedot uz mājām savu darbinieci, ceļmalā pamanīja trīs austrumnieciska izskata vīriešus.

"Ar kapucēm, ar paunām, noguruši izskatījās, un viņi stopēja manu mašīnu, bet viņi neizskatījās pēc mūsu vietējiem čaļiem, kas varbūt kādu garšīgu mikstūriņu nedaudz lietojuši," pastāstīja sieviete.

Par redzēto viņa ziņojusi robežsardzei. Sieviete uzskata, ka migranti varētu mēģināt iekļūt Latvijā, šķērsojot aizsalušo Daugavu.

"Tā sala, kas tur Piedrujā, cilvēki saka, ka tur ir ļoti šauras upes straumītes abās pusēs. Un, aizsalstot tiem posmiem, tur ir ļoti liela varbūtība, ka tie migranti skries pāri.

Es te dzīvoju visu mūžu un esmu redzējusi laikus: gan mēs ar zirgiem braucām pāri pa Daugavu, gan arī smagās mašīnas gāja pāri pa upi," stāstīja Stabulniece.

Vietējie robežsargi norādīja, ka tas ir maz ticams scenārijs.

Plašāk "Panorāmas" sižetā:

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu