Dukuri un Tērauda Siguldā aizvadīs Pasaules kausa sestā posma sacensības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Martins un Tomass Dukuri, kā arī Endija Tērauda šodien Siguldas trasē aizvadīs Pasaules kausa skeletonā sestā posma sacensības.

Sacensības pirmās uzsāks sievietes, kuras pirmo braucienu aizvadīs plkst.9.30, bet otro - pusotru stundu vēlāk. Sacensības tiešraidē, tāpat kā vēlāk vīriešiem, translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

Tērauda trasē dosies ar 24.numuru, bet pēc viņas sacensības sāks vēl divas skeletonistes.

Latvijas pārstāve pirmajos divos posmos, kas notika Īglsas trasē, netika pie otrā brauciena, ierindojoties attiecīgi 22. un 23.pozīcijā. Priekšpēdējā posmā Altenbergā tika izcīnīta 17. un 19.vieta, bet pa vidu abiem posmiem Vinterbergā - 22.vieta.

Kopvērtējumā līdere Pasaules kausā ar 965 punktiem ir nīderlandiete Kimberlija Bosa, kura piektdien ierindojās vien desmitajā vietā. Otrā ar 948 punktiem ir divu Altenbergas posmu uzvarētāja vāciete Tīna Hermane, bet trešā ar 938 punktiem - krieviete Jeļena Ņikitina. Tērauda ar 324 punktiem ir 22.pozīcijā.

Tērauda iepriekšējā sezonā piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14.vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa pirmoreiz Latvijas sieviešu skeletona vēsturē kāpa uz Pasaules kausa goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Vīriešiem pirmais brauciens sāksies plkst.14.39, bet otrais - pusotru stundu vēlāk.

M.Dukuram ticis astotais starta numurs, bet T.Dukuram - desmitais 31 skeletonista konkurencē.

M.Dukurs sezonu sāka ar otro un 11.vietu Īglsas trasē. Altenbergā viņš svinēja uzvaru un ierindojās trešajā vietā, bet Vinterbergā bija ceturtais.

T.Dukura aktīvā posmu secībā ir 16., 18., divas septītās pozīcijas un astotā vieta.

Kopvērtējumā vadībā ir otrā posma uzvarētājs Vācijas skeletonists Kristofers Grothērs, kurš sakrājis 1035 punktus. Otrais ar 1021 punktu ir viņa tautietis un trešā posma uzvarētājs Aksels Jungks, bet trešo vietu ar 963 punktiem ieņem M.Dukurs. T.Dukurs ar 672 punktiem ir desmitajā vietā.

Iepriekšējā sezonā M.Dukurs Siguldā svinēja uzvaras divos pirmajos sezonas posmos, bet pēdējos četros startos Siguldā viņa kontā ir trīs uzvaras un viena otrā vieta.

Tikmēr T.Dukurs 2020./2021.gada sezonā Pasaules kausa posmā vienīgo reizi posmā uz goda pjedestāla kāpa tieši Siguldā, otrajā posmā izcīnot otro vietu. Viņa kontā septiņos startos Siguldas trasē ir arī viena uzvara 2003./2004.gada sezonā, kā arī vēl viena otrā vietā 2019./2020.gada sezonas nogalē. Pagājušās sezonas pirmajā posmā viņš ierindojās ceturtajā vietā.

Skeletonā Pasaules kausa sacensības Siguldas trasē notiks jau astoto reizi.

Gan sestdien, gan svētdien sacensības bobslejā notiks divnieku ekipāžām.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēc posma Siguldā notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu