VUGD aicina salūta laikā ievērot drošību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD. Ilustratīvs foto
VUGD. Ilustratīvs foto Foto: Zane Bitere/LETA

Jau otro gadu pašvaldībām nav ļauts rīkot Jaungada svētku uguņošanu. Privātām uguņošanām, tāpat kā pagājušogad, šādu aizliegumu nav, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Šogad, atšķirībā no iepriekšējās gadu mijas, pirotehniku atļauts pirkt arī klātienē un, lai gan Covid-19 ierobežojumi saglabājas, tie ir maigāki nekā pērn. Tieši gada noslēdzošās dienas ir tās, kad pie pirotehnikas veikaliem mēdz veidoties rindas.

"Protams, kontakts ar pārdevēju, manuprāt, ir gana svarīgs arī drošības dēļ. Jo katrs pārdevējs ir vienlaikus arī drošības konsultants. Viņš katru gadu atgādina drošības noteikumus, atgādina, kā labāk un pareizāk darboties, jo tas ir mūsu kopējais mērķis – lai retāk notiktu nelaimes," stāsta Neatkarīgo pirotehniķu asociācijas vadītājs Jānis Nutovcs.

Nelaimes visbiežāk rodas pārgalvības un arī alkohola ietekmē. Pirms degļa aizdedzināšanas vēlreiz jāizlasa lietošanas instrukcija, kas ir nodrukāta arī valsts valodā.

"Pamatu pamats ir lasīt instrukciju, kā darbojas attiecīgais pirotehnikas izstrādājums. Galvenais ir to pareizi novietot un pareizi izmantot, un atkāpties drošā attālumā. Pareizi izmantojot, ar izstrādājumu nekas nevar notikt," spriež Nutovcs.

Glābēji atgādina, ka pēc salūta petardes jāatdzesē un pareizi jāutilizē. Taču arī par to diemžēl mēdz piemirst un ugunsdzēsējiem ap pulksten vieniem naktī jādzēš gan atkritumu konteineri, gan kāpņu telpas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu