"Ap 1989. gadu mani aizveda plikpaurains kaimiņš." Vīrietis, pēc atmiņas uzzīmējis karti, atrod savu ģimeni

Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Ķīnas iedzīvotājs, kuru bērnībā nolaupīja, pēc vairāk nekā 30 gadu ilgas prombūtnes atkal satiek savu bioloģisko māti. Vīrietis pēc atmiņas bija uzzīmējis sava bērnības ciemata karti, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lī Dzjinve tika nolaupīts četru gadu vecumā. Kāds svešinieks viņu aizvilināja prom no mājām, lai pēc tam bērnu pārdotu. 

Pagājušā gada 24. decembrī viņš aplikācijā ar nosaukumu "Douyin" dalījās ar paša uzzīmētu karti. Policija pēc zīmējuma spēja atpazīt vīrieša dzimto ciematu, kā arī atrada sievieti, kurai pirms daudziem gadiem pazuda dēls. 

Gan vīrietis, gan sieviete veica DNS testu, kura rezultāti liecināja, ka vīrietis ir pirms daudziem gadiem pazudušais sievietes dēls. Šo sestdien Juņnaņas provincē viņi atkal satikās. 

Uzfilmētajā video ir redzams, kā Lī Dzjinve uzmanīgi no savas mātes sejas noņem masku, lai pirmo reizi trīsdesmit gadu laikā ieraudzītu viņu vaigā. Pēc tam vīrietis nespēj valdīt emocijas un, māti sirsnīgi apskaujot, izplūst asarās.  

"Trīsdesmit trīs gaidīšanas gadi, neskaitāmas naktis un, visbeidzot, pēc atmiņas ar roku zīmēta karte -  šis ir skaists satikšanās mirklis," tā pirms gaidāmās tikšanās ar māti savā "Douyin" profilā rakstīja Lī Dzjinve. "Paldies visiem, kuri palīdzēja atrast manu ģimeni."

Vīrietis tika nolaupīts 1989. gadā un pēc tam tika pārdots ģimenei, kura dzīvoja vairāk nekā 1800 kilometru attālumā no viņa dzimtajām mājām.

Šobrīd viņš dzīvo Guandunas provincē, kur viņam neizdevās uzzināt par savu izcelsmi no audžuvecākem. Vīrietim nebija iespējas arī piekļūt DNS datubāzēm, tādēļ viņa vienīgais palīgs bija internets, ar kura palīdzību viņš cerēja atrast savu īsto ģimeni. Viņam tas arī izdevās.

Lī Dzjinves ar roku zīmētā karte
Lī Dzjinves ar roku zīmētā karte Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

"Es esmu bērns, kurš meklē savas mājas. Ap 1989. gadu mani uz Henaņu aizveda plikpaurains kaimiņš. Tad man bija aptuveni četri gadi," viņš stāstīja videoklipā, ar kuru aplikācijas "Douyin" lietotāji dalījās tūkstošiem reižu.

"Šī ir manas dzimtās mājas apkārtnes karte, kuru esmu uzzīmējis pēc atmiņas," viņš teica, turot rokās paša zīmētu karti, kurā redzami tādi objekti kā ēka, kas, viņaprāt, ir ciemata skola, bambusu birzs un neliels dīķis.

Bērnu nolaupīšana Ķīnā nav neparasta parādība, jo šajā valstī liela nozīme tiek piešķirta dēlu radīšanai. Atvases tiek nolaupītas un pārdotas citām ģimenēm. 2015. gadā tika lēsts, ka katru gadu nolaupa aptuveni 20 000 bērnu.

Pagājušogad ārzemju medijos tika publicēti vairāki atkalredzēšanās stāsti, kur jauni vīrieši spēja atrast savus bioloģiskos vecākus. 

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu