VIDEO ⟩ "Mani brīdināja, ka tālāk neizbraukšu." Apledojuma laikā sabiedriskā transporta šoferi nevar sasniegt galamērķi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālēns/LETA

Apledojuma dēļ situācija uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem kļuvusi kritiska - sabiedriskā transporta vadītāji atklāj, ka pirmdien, 3. janvārī, nav spējuši nokļūt galamērķī, vēsta LTV Ziņu dienests. Pārvietojoties pa ledus klātajām ietvēm, ieteicams līdzi ņemt kādu nūju vai spieķi, pie kā pieturēties, un soļot lēnām.

Vietām Vidzemē un Latgalē apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, slidenos ceļu posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Grants autoceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, atkusnī var būt ļoti slideni, jo kūstošais sniegs un lietus veido ledus kārtu. Šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laikapstākļos ir neefektīva, jo kūstošais sniegs un lietus noskalo smiltis no ceļa, bet rievojums izkūst, norādīja Latvijas valsts ceļo (LVC).

Autovadītāji aicināti būt īpaši uzmanīgi, braucot pa vietējās nozīmes autoceļiem, izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu, drošu braukšanas ātrumu, ieturēt lielāku distanci līdz priekšējam automobilim, kā arī neveikt straujus manevrus.

Vietām Jēkabpils novadā autoceļi ir tik slideni, ka šoferi nav spējuši nokļūt galamērķī. Problēmas ir arī sabiedriskā transporta vadītājiem citviet.

"Mani brīdināja uzreiz, ka es tālāk netikšu. Bija piena mašīna apstājusies, tā arī stāvēja, tagad laikam vēl stāv. Nevarēju pat apgriezties, nekur nevarēju atrast vietu.

Tuvāk Kaldabruņai braucu, atradu vienu ceļu, kur knapi, knapi apgriezos un atpakaļ. Vēl nebija neviena kaisītāja, nekā. Atbrauca atpakaļ pasažieri, divi bija. Daži izkāpa, kas bija tuvāk [tikuši]. Es arī viņus brīdināju, ka diez vai tālāk tiksim, bet brauca pasažieri," stāsta autobusa šoferis no Jēkabpils novada Voldemārs Bernāns. 

Situācija uz pašvaldības autoceļiem lauku teritorijās ir vēl kritiskāka. Jēkabpils novadā tiek kaisītas tikai ielas pilsētās - Jēkabpilī, Viesītē un Aknīstē.

"Pārējie ceļi diemžēl netiek apstrādāti, grants ceļi netiek apstrādāti ar pretslīdes materiāliem, bet, kur saņemam sūdzības, ka nav iespējams izbraukt, tur tiek pievērsta uzmanība un mēģinām risināt šo jautājumu.

Tāda situācija ir bijusi Kūku pagastā, situācija bijusi, kad piena mašīna nevar kalnā uzbraukt, bet tas bijis uz valsts ceļa. Komunicējot ar valsts ceļu uzturētājiem, situāciju tiek mēģināts novērst," skaidro Jēkabpils novada domes Attīstības pārvaldes vadītājs Ilmārs Luksts.

Video: LTV Ziņu dienesta sižets 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu