ASV apstiprināta "Pfizer"/"BioNTech" balstvakcīna 12 gadus sasniegušiem bērniem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Studio Romantic/Shutterstock

ASV Pārtikas un Zāļu pārvalde (FDA) pirmdien, 3. decembrī, apstiprinājusi "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas trešo devu bērniem, kas sasnieguši 12 gadu vecumu, ziņo portāls Insider.

"Pfizer"/"BioNTech" balstvakcīna ASV jau apstiprināta ikvienam, kas sasniedzis 16 gadu vecumu, tagad tā pieejama arī bērniem 12-15 gadu vecumā, līdz ko būs pagājis noteiktais laiks no otrās vakcīnas devas.

Ziņots, ka no ceturtdienas, 16. decembra, Latvijā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens bērns no piecu gadu vecuma, taču tā īpaši ieteicama būs bērniem ar dažādām hroniskām saslimšanām, piemēram, ar palielinātu svaru, cukura diabētu, smagiem imūnsistēmas traucējumiem, hroniskām kardiovaskulārajām un nieru slimībām, kā arī onkoloģiskām saslimšanām, trešdien preses konferencē informēja Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska.

Bērniem ar hroniskām saslimšanām ir augstāks risks nopietnāk saslimt ar Covid-19. Riskus, saslimstot ar Covid-19, bērniem rada ne tikai blakus saslimšanas. Latvijā novēroti arī gadījumi, kad bērniem dažās nedēļās pēc Covid-19 izslimošanas attīstījies pediatriskais multisistēmu iekaisuma sindroms ar ilgstoši paaugstinātu temperatūru, acu apsārtumu, kuņģa, sirds un asinsvadu sistēmas traucējumiem un citām izpausmēm, uzsver profesore.

Bērnu vecumā no pieciem līdz 11 gadiem vakcinācija notiek pie ģimenes ārstiem un ārstniecības iestādēs. Pieteikt bērnu vakcīnai var vecāki vai likumiskie pārstāvji pie sava ģimenes ārsta, ārstniecības iestādē, kā arī zvanot pa tālruni 8989.

Pirms tam Vakcinācijas nodaļa aicina pārliecināties, vai ģimenes ārsta praksē vai ārstniecības iestādē ir pieejama "Pfizer"/"BioNTech" bērnu vakcīna "Comirnaty". Par to pārliecināties iespējams arī Nacionālā veselības dienesta interneta mājaslapā.

"Kopš bērnu vakcinācijas sākšanas novērojam patiešām lielu ģimeņu interesi, kuri jau paguvuši pieteikt bērnus vakcinācijai Bērnu slimnīcā, un jāatzīst, ka ļoti novērtējam ikvienas ģimenes rūpes bērnu veselības nostiprināšanā,"

atzīst Bērnu slimnīcas virsārste Renāte Snipe, papildinot, ka bērni pēc vakcīnas saņemšanas dodas prom priecīgi un lepni, turklāt gandarījuma sajūtu noteikti arī palīdz stiprināt nopelnītais apbalvojums no Drosmes kastes.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu