VIDEO "Francijā atrasts jauns paveids." Ar Covid-19 saistītie ierobežojumi obligāti būtu jāsaglabā, uzskata mediķis (17)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renārs Putniņš.
Renārs Putniņš. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagaidām Covid-19 ierobežojumus Latvijā nav nepieciešams pastiprināt, jo infekcija neizplatās tik strauji, lai būtu nepieciešamība pēc jauniem, papildu ierobežojumiem, intervijā TV3 ziņu raidījumā "900 sekundes" sacīja Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Renārs Putniņš.

Putniņš atzina, ka nepieciešamību pagarināt valstī noteikto ārkārtējo situāciju viņš nevar komentēt, jo tā acīmredzot vairāk attiecas uz valdības darbu, lai būtu vieglāk pieņemt lēmumus. Mediķu mobilizēšanai gan ārkārtējā situācija neesot nepieciešama, jo tie esot pietiekami atsaucīgi un gatavi palīdzēt tāpat.

"Savukārt ierobežojumi - tie gan ir vajadzīgi obligāti, jo mēs redzam, ka šis [Covid-19 slimību izraisošā vīrusa paveids] omikrons nāk. Tikko mēs dzirdējām, ka Francijā atrasts jauns paveids, tāpēc mums ir jābūt uzmanīgiem,"

uzskata Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis.

Viņa vērtējumā, ierobežojumi lielā mērā ir vajadzīgi arī tāpēc, lai sabiedrībā uzturētu modrību un liktu sekot līdzi savām ikdienas darbībām, lai neinficētos pats un neinficētu apkārtējos.

Vaicāts, vai pietiktu ar esošo ierobežojumu saglabāšanu vai arī tie būtu jāpastiprina, Putniņš pauda viedokli, ka pašreizējie ierobežojumi, viņaprāt, ir pietiekami efektīvi vismaz situācijā, kad saslimstības rādītāji strauji nepasliktinās. Ārsts piebilda, ka ierobežojumiem, protams, vajadzētu būt saprātīgiem un par konkrētām prasībām būs jālemj valdībai.

Kā ziņots, koalīcijas partijas otrdien diskutēs par to, vai nepieciešams pagarināt Covid-19 izplatības dēļ izsludināto ārkārtējo situāciju, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Šobrīd ārkārtējā situācija ir noteikta līdz 11. janvārim, tomēr Veselības ministrija (VM) ir rosinājusi pagarināt par vismaz trim vai četrām nedēļām, liecina publiskotais Operatīvās vadības grupas (OVG) sēdes protokols.

Plānots, ka šodien sadarbības sanāksmē VM iepazīstinās politiķus ar jaunākajiem datiem, kā arī OVG, iespējams, atklās savus piedāvājumus un ieteikumus, no kā politiskie spēki varēs izdarīt secinājumus un pieņemt atbilstošu lēmumu.

Valdībā par šo jautājumu plānots lemt ceturtdien, 6.janvārī.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu