Liepājā kādā dzīvoklī atrasts divgadīga bērna līķis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: David Tomaseti/Unsplash

Pagājušā gada 31. decembrī ap plkst. 9.20 Valsts policijā saņemta informācija no Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, ka Liepājā, kādā dzīvoklī ir atrasts divgadīga bērna līķis ar redzamām hematomām uz ķermeņa, informē Valsts policija.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa amatpersonas notikuma vietā uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja zēna mātes dzīvesbiedru. Valsts policijas amatpersonas 1. janvārī devās uz tiesu lūgt piemērot vīrietim drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā. Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Bērna līķis ir nosūtīts ekspertīzes veikšanai, lai noteiktu nāves iemeslu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas par notikušo sāka kriminālprocesu par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu