"Tet" pirks Zviedrijas "Telia Company" piederošo "Telia Latvija"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" iegādāsies Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmumam "Telia Company" piederošo SIA "Telia Latvija", aģentūrai LETA pavēstīja "Tet" pārstāvji.

"Telia Latvija" iegādes darījuma summa veido 10,75 miljonus eiro, ieskaitot "Telia Company" aizdevuma pārfinansējumu.

Kompānijā informē, ka otrdien parakstīts "Telia Latvija" kapitāldaļu iegādes līgums, taču darījuma noslēgšanai vēl nepieciešams saņemt Konkurences padomes atļauju.

"Tet" pārstāvji uzsver, ka "Telia Latvija" pievienošana "Tet" grupas uzņēmumiem veicinās konkurētspēju globālās konkurences apstākļos.

Tostarp "Tet" valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks min, ka "Tet" un "Telia Latvija" ekspertu zināšanu savienošana ļaus attīstīt esošos pakalpojumus un straujāk radīt jaunus, mūsdienu uzņēmējdarbības vajadzībām atbilstošus risinājumus.

Savukārt "Telia Latvija" valdes priekšsēdētājs Mikus Ozols atzīmē, ka uzņēmumi jau iepriekš ir sadarbojušies dažādos projektos.

Vienlaikus "Telia Company" vadītājs Latvijā Andreas Ekstroms norāda, ka pagājušā gada rudenī īstenots izsoles process "Telia Latvija" pārdošanai, kurā piedalījās vairāki interesenti. "Esam gandarīti par panākto vienošanos ar "Tet", kas ar šo darījumu - "Telia Latvija" tīklu, tehnoloģiju aktīviem un augsti kvalificētiem darbiniekiem - stiprinās savas pozīcijas biznesa segmentā," viņš norāda.

Iegādes darījumā atbalstu "Tet" nodrošināja uzņēmumu apvienošanās un iegādes darījumu konsultāciju uzņēmums "Oaklins", padziļinātu finanšu, nodokļu un juridisko izpēti veica konsultāciju un audita kompānija "Deloitte Latvia", bet juridiskās konsultācijas nodrošināja komerctiesību advokātu birojs "TGS Baltic".

Kompānija "Telia Latvija" reģistrēta 1992.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 35,35 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 7,687 miljonu eiro apgrozījumu un 83 726 eiro zaudējumiem. Uzņēmums piedāvā telekomunikāciju, mākoņpakalpojumu un mediju pakalpojumu risinājumus biznesam.

"Tet" koncerna apgrozījums 2020. gadā bija 222,644 miljoni eiro, kas ir par 1,6% mazāk nekā 2019.gadā, kamēr koncerna peļņa saruka par 16,1% un bija 30,389 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Savukārt "Tet" 2020. gadā strādāja ar 178,293 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa samazinājās par 8,5% un bija 30,078 miljoni eiro.

"Tet" pieder valstij SIA "Publisko aktīvu pārvaldītājs "Possessor"" personā (51%) un telekomunikāciju kompānijas Zviedrijas "Telia Company" meitasuzņēmumam "Tilts Communications" (49%). "Tet" grupā ir uzņēmumi "Tet", "Citrus Solutions", "Data Experts", "Helio Media" un "Baltijas datoru akadēmija". "Tet" pieder 23% SIA "Latvijas mobilais telefons" kapitāldaļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu