Pansionātā Limbažu pusē ar Covid-19 omikrona paveidu saslimuši visi iemītnieki (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Danie Franco /Unsplash

Salacgrīvā veco ļaužu mītnē "Sprīdīši" ar Covid-19 omikrona paveidu saslimuši visi 16 iemītnieki, informē "Sprīdīšu" vadītājas pienākumu izpildītāja Ilze Elste.

Viņa stāstīja, ka 14 no klientiem ir vakcinēti pret Covid-19, savukārt divi ir kategoriski atteikušies no vakcinācijas.

Elste atzina, ka Ziemassvētkos viens no klientiem bez atļaujas visu diennakti bija devies svinēt svētkus ārpus pansionāta. Viņam vienam no pirmajiem bija pozitīvs Covid-19 tests. Savukārt gada nogalē Covid-19 omikrona paveids tika atklāts arī vienai no aprūpētājām.

"Laimīgā kārtā visiem klientiem slimība norit viegli vai vispār bez simptomiem.

Aprūpētājiem, kuriem slimības gaita norit bez simptomiem, lai pasargātu no saslimšanas mājiniekus, ir nodrošināta dzīvošana uz vietas veco ļaužu namā," sacīja Elste.

Latvijas Radio vēsta, ka tieši šī aprūpes centra iemītniekiem bija sarīkots īpašs Ziemassvētku pasākums Pociema Kultūras namā kopā ar divu citu namu iemītniekiem. Ļaudīm tovakar uzstājies aktieris Andris Bērziņš, kurš šobrīd pazīstams kā Covid-19 vakcīnu pretinieks. Desmit saslimušie ļaudis pozitīvos testus ieguva nedēļu pēc šī pasākuma. Pārējos divos aprūpes namos, kuru iemītnieki apmeklēja pasākumu, inficēšanās gadījumi pēcāk nav konstatēti.

"Sprīdīšu" vadītāja Ilze Elste saslimšanu ar pasākumu nesaista: "Nē, noteikti nē. Atnāca darbinieks ar simptomiem un pēc tam viņiem uzrādīja pozitīvu testu. Un tas ir darbinieks, kurš nebija iesaistīts nekādos pasākumos. Vispirms pieciem parādījās [pozitīvs], bet nākošajā dienā, kad nodevām īstos testus, tad desmit klientiem," viņa skaidroja Latvijas Radio.

Viņa ir arī pateicīga ikvienam labdarim, kurš svētkos pansionātos dzīvojošos iepriecināja ar dāvanām, ko cilvēki ļoti novērtēja.

Elste uzsver, ka, neskatoties uz visu epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanu, klientu balstvakcināciju, šoreiz no klientu plašas saslimšanas izvairīties nav izdevies, kas šajā veco ļaužu namā noticis pirmo reizi pandēmijas laikā.

Kā vēstīts, Latvijā pirmdien konstatēti 1628 jauni Covid-19 gadījumi un reģistrēti seši ar šo slimību sasirgušo nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotā informācija.

Vakar atklāto Covid-19 gadījumu skaits ir lielākais kopš pērnā gada 10.novembra, kad tika konstatēti 1689 inficēšanās gadījumi.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs pagājušās diennakts laikā ir palielinājies no 540,2 gadījumiem līdz 573,8 uz 100 000 iedzīvotāju.

No visiem pagājušajā diennaktī reģistrētajiem Covid-19 slimniekiem 617 bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nebija pabeiguši, kamēr 1011 bija vakcinēti.

Latvijā līdz šim Covid-19 laboratoriski apstiprināts 279 320 cilvēkiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu