Kruīza kuģi veidojas par Covid-19 perēkļiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kuģis Lisabonas ostās stāvēja vairākas dienas.
Kuģis Lisabonas ostās stāvēja vairākas dienas. Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušajā gadā lēni sāka atgūties kruīza kuģu industrija, tomēr īsā laikā atkal atklājušies vairāki "peldošie perēkļi", vēsta TV3 Ziņas.

Pirmdienas rītā noslēdzās piecu dienu ilga sāga Lisabonas ostā, kad pasažieri pameta kruīza kuģa klāju, uz kura atklāti desmitiem Covid-19 gadījumu.

Uz kuģa kopumā bija vairāk nekā 4000 pasažieru. Vairākas dienas kopš 29. decembra kuģis pavadīja pie Lisabonas krastiem, tomēr nebija skaidrs, kāds būs tā liktenis.

Uz klāja 64 cilvēkiem atklāts Covid-19, 12 gadījumi apstiprinājās svētdien. No Lisabonas ostas cilvēki ar autobusiem nogādāti uz lidostu.

Līdzīgi noslēdzies ceļojums kruīza kuģim, kas otrdien pietauvojās netālu no Itālijas galvaspilsētas Romas. Uz kuģa "MCS Grandiosa" atklāti aptuveni 150 inficēšanās gadījumu. Vairākiem desmitiem cilvēku bija iespēja izkāpt Dženovas ostā, savukārt tālāk devās vismaz 100 inficēto. Arī uz šā kuģa klāja aptuveni 4000 pasažieru.

Covid-19 perēkļi uz kruīza kuģiem arī ASV. Pēc diviem noraidītiem pieteikumiem piestāt ostās, Maiami kruīza kuģis gada nogalē varēja apstāties Dominikānas Republikā ar vairākiem Covid-19 inficētajiem.

Iepriekš decembrī reģistrēti vēl vairāki šādi gadījumi, arī uz pirmā kruīza kuģa, kas vairāk nekā gada laikā piestāja Čīles Kokuimbo kruīza ostā.

Jāatgādina, ka līdzīgas situācijas bija arī pandēmijas sākumā, taču atbildīgajiem bija grūtības vienoties par kopīgu pieeju, tādēļ nereti pasažieri Covid-19 perēkļos uz kuģiem pavadīja vairākas dienas, kamēr tika meklētas ostas, kur piestāt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu