PTAC brīdina par iepirkšanās riskiem interneta vietnē, kurā tirgo dārgus apavus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA-AFI

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) un Eiropas patērētāju informēšanas centrs ("ECC Latvia") pērn saņēmis 183 sūdzības par SIA "Animo forti" un tā interneta vietni "inch2.com", kur tirgo dārgus apavus, kuru cena mērāma vairākos simtos eiro. 

Viņa norāda, ka galvenās problēmas, par kurām sūdzējušies patērētāji - pasūtītās un apmaksātās preces netiek piegādātas. Savukārt, ja patērētāji izmanto atteikuma tiesības, komersants savlaicīgi neatmaksā naudu, kas ilgst pat pusgadu un vairāk.

No 2021.gadā saņemtajām sūdzībām 157 ir pārrobežu sūdzības, lielākoties no Eiropas Savienības valstu patērētājiem. Visvairāk sūdzējušies Lietuvas un Igaunijas, kā arī dažādu trešo valstu patērētāji gan no Lielbritānijas, ASV, Krievijas, Japānas un citām valstīm.

Kā norāda patērētāji, komersants pasūtījumu nepiegādā ne apsolītajā, ne papildu termiņā. Pēc pasūtījuma atcelšanas komersants ilgu laiku neatmaksā patērētājiem par nepiegādātajiem pasūtījumiem samaksāto naudas summu, kā arī neatmaksā naudu gadījumos, kad patērētājs izmanto normatīvajos aktos noteiktās atteikuma tiesības.

Izskatot patērētāju sūdzības, gan PTAC, gan "ECC Latvia" sazinājās ar pārdevēju, kurš sākotnēji atbildēja, ka problēmsituācija tiks atrisināta, tomēr pēc vairākiem atgādinājumiem naudas atmaksa patērētājiem visbiežāk netika veikta. Atsevišķos gadījumos pārdevējs pieprasīja sniegt patērētāja bankas konta datus, bet arī pēc to iesniegšanas naudas atmaksa sekoja reti.

Tai pat laikā 41gadījumā ir rasts pozitīvs risinājums un nauda tomēr tika atmaksāta vai apavi atsūtīti, tomēr lielākā daļa problēmgadījumu vēl aizvien nav atrisināta.

Ņemot vērā iepriekš minētās problēmas PTAC 2020.gada decembrī lēma aizliegt īstenot uzņēmumam negodīgu komercpraksi, kā arī piemēroja 10 000 soda naudu. Lēmums tika pārsūdzēts, bet tiesa PTAC lēmumu atstāja spēkā. Pašlaik tiek veikta lēmuma piespiedu izpilde.

Neskatoties uz paralēlajām uzraudzības un piespiedu izpildes darbībām, PTAC rīcībā ir informācija, ka komersants turpina reklamēt savus pakalpojumus un piesaistīt jaunus klientus, tādēļ PTAC aicina patērētājus izvērtēt riskus un pārdomāt iepirkšanos vietnē "inch2.com".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Animo forti" reģistrēts 2014.gada septembrī, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 640 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks un amatpersona ir Lietuvas pilsonis Vitauts Bogužs.

Pēdējais "Animo forti" gada pārskats iesniegts par 2018.gadu, kad tas strādāja ar 23 377 eiro apgrozījumu un 375 940 eiro zaudējumiem. Pagājušā gada beigās uzņēmumam bija teju 20 000 eiro liels nodokļu parāds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu