VIDEO ⟩ Apkures rēķini Daugavpilī no 1. februāra pieaugs par 170% (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Patlaban plānots, ka apkures rēķini Daugavpilī no 1. februāra pieaugs pat par 170%, taču pašvaldība joprojām aktīvi meklē veidus, kā izmaksu lēcienu mazināt. Nelielas cerības dod šķeldas katlu mājas nodošana ekspluatācijā, vēsta TV3 Ziņas.

Krīze siltumapgādes jomā Daugavpilī brieda vairāk nekā pusgadu, jo, palielinoties gāzes cenai biržā, jau kopš septembra divi privātie dabasgāzes nodrošinātāji pilsētai siltumu vairs nepiegādāja.

"Visu šo periodu Daugavpils siltumtīkli iegādājušies dabasgāzi un ražojuši siltumenerģiju privāto vietā. Un cenas, kuras neviens nevarēja prognozēt, noveda pie tā, ka bija nepieciešams tarifa kāpums," vērš uzmanību Daugavpils pilsētas domes izpilddirektore Sabīne Šnepste.

Lai segtu pilsētas tēriņus, šobrīd regulatoriem iesniegtais tarifa piedāvājums no februāra paredz apkures cenu kāpumu teju par 170%. Privātfirmu vietā 90 procentu siltuma šobrīd ražo pilsētai piederošais uzņēmums. Vienlaikus, domē vēl cer uz mazāku siltumtarifa pieaugumu.

Visu rudeni pilsēta siltuma cenas nepaaugstināja, un daugavpilieši tarifa kāpumu vēl nav izjutuši, taču, pat ja tas neaugs par 170%, izmaksu kāpums vienalga būs būtisks.

"Noteikti mums ir jārēķinās, ka šis kavētāju skaits varētu pieaugt dubultā, mēs ar to rēķināmies. Mēs palielināsim gan kapacitāti uz darbu ar kavētājiem, gan meklēsim risinājumus, kā piedāvāt šo termiņu izlīdzināt maksājumu, jo vasaras sezona maksājumi ir mazāki," stāsta SIA "Daugavpils siltumtīkli" valdes loceklis Artis Brikmanis.

Šķeldas izmantošana ļaus dabasgāzes patēriņu samazināt apmēram par trešdaļu. Līdz ar ko daugavpiliešiem vienalga maciņi būs jāver krietni plašāk. Domē gan cilvēkus mēģina mierināt, skaidrojot, ka kāpums nebūs mūžīgs.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu