Entonijs Džošua atklāj galveno iemeslu, kāpēc piedzīvoja zaudējumu pret Oleksandru Usiku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks
Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Britu supersmagā svara boksa zvaigzne Entonijs Džošua nesenā sarunā ar ziņu mediju "Sky Sport" atklāja galveno iemeslu zaudējumam cīņā pret Oleksandru Usiku.

Džošua septembra beigās Londonā (Lielbritānija) piekāpās Usikam un zaudēja Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Pēc cīņas britu bokseris saņēma plašu kritiku par pasivitāti un auguma pārsvara neizmantošanu. Netrūka apskatnieku, kuri norādīja, ka Džošua neuzspieda Usikam savu cīņas manieri.

Tagad 32 gadus vecais bokseris atzinis, ka tik tiešām neizvēlējās pareizu cīņas plānu. Šķiet, ka pirms šīs cīņas Džošua ietekmējuši arī nebeidzamie Taisona Fjūrija izteikumi un apvainojumi.

"Usiks no krūzeriem uznāca uz augstāku svara kategoriju. Viņš ir lielisks bokseris, 12 raundu bokseris. Un es ar viņu gribēju noboksēt 12 raundus. Allaž ir pastāvējis uzskats, ka es neprotu boksēt un esmu šis "lielais, stīvais kultūrists"," sacīja Džošua.

Tieši pēdējos trīs vārdus, izsakoties par savu tautieti, savulaik izmantoja neviens cits kā Taisons Fjūrijs. Iespējams, Džošua kaut ko vēlējās pierādīt savam potenciālajam pretiniekam, tomēr šāds mēģinājums viņam maksāja čempiona jostas.

"Nodomāju, ka izmantošu savas boksa prasmes. Mēģināju praktizēt savas boksa prasmes pret Usiku, bet tas nenostrādāja," piebilda Džošua.

Šis brita karjerā bija otrais zaudējums. 2019. gadā viņš negaidīti piekāpās meksikānim Endijam Ruisam. Revanša cīņā Džošua savus čempiona titulus gan atguva.

Džošua neslēpj, ka vakarā, kad piedzīvoja savu pirmo zaudējumu, viņš neesot bijis gatavs cīņai, tomēr šoreiz attaisnojumu neesot.

"Es zināju, ka atgūšu savas jostas. Bet šis zaudējums tiešām sāpēja, jo šoreiz biju par 100% gatavs. Nebija nekādu problēmu. Vienkārši izgāju ringā un zaudēju vīram, kurš tajā vakarā bija par mani labāks," norādīja bokseris.

Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu. Savukārt Usikam aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu