"Harija Potera" autori Dž. K. Roulingu apsūdz antisemītismā (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Komiķis Džons Stjuarts apsūdz rakstnieci Dž. K. Roulingu antisemītisku atsauču izmantošanā vienā no filmām par slaveno burvi Hariju Poteru.

Rakstniece, kura iepriekš jau negatīvā veidā nonāca mediju uzmanības centrā ar saviem komentāriem saistībā ar transsievietēm, šobrīd no jauna kritusi nežēlastībā saistībā ar to, ka viņas slavenajās grāmatās par burvi Hariju Poteru parādās antisemītisms.

Komiķis apgalvo, ka rakstniece sērijas pirmajā grāmatā "Harijs Poters un Filozofu akmens" atspoguļoja ebrejus negatīvā gaismā. Stjuarts uzskata, ka tas ir dīvaini, ka skatītāji iepriekš nav reaģējuši uz filmas fragmentu, kur Gringotu bankā strādājošie "ebreju tautības goblini" skrien pa pazemes telpām.

Savā podkāstā "The Problem with Jon Stewart" komiķis izteica novērojumus filmas skatīšanās laikā: "Tur ir redzami Ciānas gudro protokoli; es vēlos parādīt karikatūru, un cilvēki uzreiz, to ieraugot, saka: "Tas ir no Harija Potera.""

Komiķis saka, ka karikatūra, kuru viņš rādījis cilvēkiem, ir no antisemītiska literatūras darba.

Tikmēr ebreju organizācijas aizstāv slaveno rakstnieci un atbild uz komiķa komentāriem. Deivs Ričs, viens no ebreju organizāciju pārstāvjiem, sacīja: "Dž. K. Roulinga ir izrādījusi lielu atbalstu ebreju kopienai pēdējo gadu laikā un daudzreiz tvītojusi pret antisemītismu, tādēļ ir grūti iedomāties, ka viņa savās grāmatās būtu izmantojusi antisemītiskas karikatūras. Dažreiz goblins ir tikai goblins."

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu