"Wizards" komentētājs pieļauj ļoti rupju kļūdu un izpelnās kritiku pat no Lebrona (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Vašingtonas "Wizards" nesenajā spēlē ļoti rupju kļūdu pieļāva ilggadējais komentētājs Glens Konsors, par ko viņš arī saņēmis plašu kritiku.

Vašingtonas "Wizards" trešdien, 5. decembrī savā laukumā piekāpās Hjūstonas "Rockets".

Šajā spēlē Hjūstonas vienībai ar pēdējo sekunžu metienu uzvaru atnesa perspektīvais aizsargs Kevins Porters jaunākais.

Par minēto epizodi Konsors izteicās šādi: "Kevins Porters jaunākais, līdzīgi kā viņa tēvs, pareizajā brīdī "nospieda gaili"."

Amerikāņu komentētājiem frāze "nospiest gaili" jeb "pull the trigger" ir visai ierasta, tomēr šajā situācijā ļoti svarīgs ir konteksts.

Kevina Portera jaunākā tēvs savulaik bija perspektīvs basketbolists, kurš vidusskolā spēlēja kopā ar NBA leģendu Džamalu Kroufordu. Tomēr profesionāla basketbolista karjeru viņam neizdevās attīstīt.

1993. gadā Porters par 14 gadus vecas meitenes slepkavību tika notiesāts uz četrarpus gadiem cietumā. Pats Porters norādīja, ka meitene vēlējusies apskatīt viņa šaujamieroci, bet tehniskas kļūdas rezultātā tas izšāvis, laupot pusaudzes dzīvību.

Porters pēc cietumsoda izciešanas atgriezās pie sievas, un 2000. gadā pasaulē nāca Kevins Porters jaunākais. Diemžēl Porters jaunākais ar savu tēvu kopā nodzīvoja vien četrus gadus, jo Porters vecākais tika nošauts kādā bārā, aizstāvot savu draugu.

Porters jaunākais ar lepnumu nēsā sava tēva vidusskolas laiku numuru, kā arī drafta dienā jaunā basketbolista uzvalkā bija iešūts tēva foto.

Ņemot vērā "Rockets" aizsarga tēva traģisko pagātni, Konsora izteikums par "gaiļa nospiešanu" tika uztverts kā īpaši neiejūtīgs. Savu sašutumu pauda arī NBA spēlējošā leģenda Lebrons Džeimss.

"Viņam šķita, ka viņš ir stilīgs? Nē, mēs ar to nesamierināsimies! Piedodiet, bet šis neies cauri. Cik neiejūtīgam jābūt, lai pateiktu ko tādu? Pazūdi, vecīt! Es aizlūdzu par tevi, bet tev nav vietas mūsu skaistajā spēlē," savā "Twitter" kontā rakstīja Lebrons Džeimss.

Pats Konsors savu rīcību skaidroja kā kļūdu. Komentētājs, kuram ir vairāk nekā 20 gadu pieredze savā amatā, norādīja, ka viņš domājis, ka Portera jaunākā tēvs ir bijušais Vašingtonas "Bullets" spēlētājs Kevins Porters.

Kļūda vai ļoti neiejūtīgs joks, šis notikums tomēr ieskicē Konsora profesionalitātes trūkumu. Zinot, ka pēdējo gadu laikā komentētāji un žurnālisti par neiejūtīgiem komentāriem ir zaudējuši darbu, pastāv ļoti liela iespēja, ka arī "NBC Sports" pārtrauks darba attiecības ar Konsoru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu