"Maizes vietā ēd pretsāpju tabletes". Vai Liepājā pārdevējai liek strādāt bez pārtraukuma? (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no 4.studijas sižeta

LTV raidījums "4. studija" saņēma sūdzību no kāda skatītāja par veikalu Karostā, kur pēc viņa domām pārdevēja strādā bez atpūtas un pat nevar paņemt pusdienu pārtraukumu. Raidījums devās uz Liepāju un pie atbildīgajām iestādēm noskaidrot, kā ir patiesībā.

"Kas par neprātu notiek Liepājā, Karostas "Top" veikalā? Tur strādā mana draudzene, un vienīgais, ko redzu, ka viņa maizes vietā ēd pretsāpju tabletes.

Kasē reāli stāv no 7 vai 8 rītā - kā atveras veikals, tā līdz slēgšanai. Retu dienai viņai sanāk padzert kafiju, pusdienas paēst nav laika!

Šķiet, ka likumdošanā nav teikts, ka kasierēm jāstrādā bez ēšanas padsmit stundas dienā." raksta raidījuma skatītāja.

Raidījums vērsās pie atbildīgajām iestādēm, lai noskaidrotu, kādas ir darbinieku tiesības.

"Ikvienam darbiniekam, kura dienas darba laiks ir ilgāks par 6 stundām, jau ir tiesības uz pusdienu pārtraukumu. Nostrādājot ne vēlāk kā pēc 4 stundām, tad ir tiesības uz pusdienu pārtraukumu, kas nedrīkst būt īsāks par 30 minūtēm. Protams, darba specifikas dēļ var būt situācijas, kad nevar uzreiz piešķirt pusstundu pārtraukumu. Tad likums pieņem dalīt [pārtraukumu], bet katra daļa nedrīkst būt īsāka par 15 minūtēm," skaidro Valsts darba inspekcijas pārstāve.

Žurnāliste devās apmeklēt abus Karostā esošos veikalus, lai noskaidrotu, vai raidījuma skatītājas bažām par strādāšanu bez atpūtas ir pamats.

Aptaujātās pārdevējas bija pārsteigtas par šādu apgalvojumu, uzsverot, ka viņām nav nekādu problēmu paņemt vajadzīgo pusdienu pārtraukumu. Darbā nejūtas nogurušas un var paēst pusdienas.

Pēc 15. novembra, kad nevakcinētie darbinieki vairs nedrīkst strādāt, lielveikalu jūt, ka ir iztrūkums. Tas gan nenozīmē, ka strādājošajiem ir samazināts likumīgais atpūtas laiks, secina raidījums.

Plašāk "4.studijas" sižetā:

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu