Lēbs uzvar rallijreida "Dakara" septītajā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sebastjans Lēbs
Sebastjans Lēbs Foto: NIKOS MITSOURAS/REPORTER IMAGES

Francijas autosportists Sebastjans Lēbs svētdien uzvarēja prestižā rallijreida "Dakara" septītajā posmā vieglo automobiļu klasē, kamēr pārliecinošā līderpozīcijā ir katarietis Nasers Al-Atija.

Pēc atpūtas dienas autosportisti svētdien sacīkšu ieskaitē veica 402 kilometru garu distanci, kuru visātrāk - trīs stundās deviņās minūtēs un 32 sekundēs - veica Lēba ekipāža ("Bahrain Raid Extreme"). Al-Atija ("Toyota Gazoo") atpalika piecas minūtes un 26 sekundes, bet vēl divas minūtes un 17 sekundes lēnāks bija Spānijas pilots Karloss Sainss ("Audi").

"Bija lielisks ātrumposms, bet pēdējos 50 kilometros saskārāmies ar dzinēja problēmām, tas visu laiku niķojās. Tuvojoties finišam, zaudējām daudz laika, taču finišējām pirmie, tāpēc nevajadzētu sūdzēties. Attiecībā uz Al-Atijas ķeršanu nav nekādas stratēģijas, darīsim savu darbu," teica Lēbs.

Vairāk nekā 48 minūtes Lēbam zaudēja "Kreda" komanda ar latviešu stūrmani Didzi Zariņu un lietuvieši pilotu Antanu Jukneviču sastāvā. Viņiem posmā provizoriski 41.vieta.

Kopvērtējumā Al-Atija Lēbu apsteidz par teju 45 minūtēm, bet vairāk nekā 53 minūtes zaudē Saūda Arābijas pilots Jazīds Al-Radži ("Overdrive Toyota"). "Kreda" atrodas 49.pozīcijā.

Motociklu klasē svētdien pirmais finišēja čīlietis Hosē Korneho Florimo ("Monster Energy Honda"), kurš distanci beidza trīs stundās 28 minūtēs un 46 sekundēs. Argentīnietis Kevins Benjavidess ("Red Bull KTM") atpalika 44 sekundes, bet divas minūtes un 51 sekundi lēnāks bija uzvarētāja komandas biedrs, spānis Hoans Borts.

Neveiksmi piedzīvoja kopvērtējuma līderis Sems Sanderlends no Lielbritānijas ("GasGas"), rallijreida pirmajā vietā nonākot francūzim Adrjēnam van Bēverēnam ("Monster Energy Yamaha"). Vairāk nekā piecas minūtes zaudē divi "Red Bull KTM" braucēji, austrietis Matīass Valkners un Benjavidess.

Rallijreids 12 posmu garumā norisināsies līdz 14.janvārim ar finišu Džidā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 44.reizi, un trešo reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens aizpagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu