Iekļūt laimīgo 2% vidū. Siāmas dvīņumāsu neparastā ikdiena

Foto: Born Different/ Facebook
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Kallija un Kārtere ir trīs gadus vecas dvīņumāsas, kuras dzīvo Aidaho štatā, ASV. Meitenes ir Siāmas dvīnes, kurām šobrīd priekšā ir grūtākais uzdevums - iemācīties koordinēti staigāt, jo katrai meitenei ir sava kāja, vēsta raidījums "Born Different".

Ārsti parasti dod tikai 5% izredžu, ka Siāmas dvīņi piedzims dzīvi, un tikai 2% - ka nākamo 24 stundu laikā pēc nākšanas pasaulē viņi izdzīvos, stāsta meiteņu mamma.

"Fakts, ka meitenes šobrīd stingri stāv uz savām kājām, ir diezgan neticams," mamma dalās izjūtās.

Šobrīd Kallija un Kārtere mācās, kā divatā koordinēti staigāt. Meiteņu ķermeņi daļēji ir saplūduši vienā. Viena ķermeņa daļa pieder Kallijai un otra - Kārterei. Katrai ir sava sirds, vēders un rokas, taču, sākot no tievās zarnas, visi orgāni un ķermeņa daļas ir kopīgas. 

Foto: Born Different/ Facebook

Meiteņu vecāki sākotnēji domāja, ka atdalīšanas operācija ir vislabākais risinājums, taču  pēc dvīņu nākšanas pasaulē ārsti ieteica meitenes neatdalīt vienu no otras, jo viņu veselības stāvoklis ir ļoti labs. Turpretī atdalīšana varētu radīt veselības sarežģījumus, tādēļ vecāki izlēma ar to neriskēt.

Kā stāsta meiteņu mamma, dvīnēm klājas lieliski par spīti dažādām ikdienas problēmām. Kallija un Kārtere ir sākušas vairāk komunicēt viena ar otru. Pandēmijas dēļ meitenes nevarēja doties uz fizioterapiju, tādēļ mamma pati to veica mājās.

Lai gan meitenes šobrīd neprot staigāt, viņas ir sākušas kustināt kājas un ar  nelielu palīdzību no malas spēj, pieturoties pie dīvāna, nostāties uz kājām.

Tētis Niks māca meitenēm staigāt
Tētis Niks māca meitenēm staigāt Foto: Born Different/ Facebook

Sākotnēji vecāki domāja, ka meitenes sāks staigāt četru gadu vecumā, taču neviens nespēj precīzi noteikt, kad tieši tas notiks. Tas ir atkarīgs no viņām pašām un vēlmes sadarboties vienai ar otru.

Mamma stāsta, ka dvīnes pēc rakstura ir ļoti dažādas. Kallija ir mierīgāka. Viņai patīk visu laiku skatīties "Youtube" video, tikmēr Kārtere zīmē un no rotaļlietām ceļ dažādas lietas. Kārtere savas ekspresīvās dabas dēļ izceļas kā līdere, taču, meitenēm kļūstot vecākām, viņas iemācās viena ar otru sadarboties.

Vecāki pandēmijas dēļ meitenes jau vairākus mēnešus apmāca mājās. Šobrīd viņas mācās, kā pareizi uzrakstīt k burtu, lai nākamajā mācību gadā spētu uzrakstīt savu vārdu. Viņas dara tās pašas lietas, ko citi bērni, - spēlējas, rāpo un lēkā.

Meitenes attīstībā nedaudz aizkavējas. Māsas ir trīs gadus vecas, bet šobrīd viņu valoda atbilst divgadīga bērna runas līmenim. Abām meitenēm ir problēmas ar dzirdi, tādēļ viņām rodas uztveres grūtības. 

Dvīņumāsas nav vienīgie bērni ģimenē - tajā ir arī vecāks brālis vārdā Jasins un zīdainītis Maika.

Foto: Born Different/ Facebook

Tētis stāsta, ka dvīnes vēro vecākā brāļa kustības un mīmiku un cenšas to atdarināt. Viņas saprot, ka citi cilvēki veic darbības atšķirīgi, taču meitenes cenšas darīt tāpat kā pārējie.

Mamma piebilst, ka dvīņu piedzimšana ir bijis liels pārsteigums viņu ģimenē un viņa ir pārsteigta par meiteņu progresu attīstībā.

"Lai gan nāksies pārvarēt dažādus izaicinājumus, es vienkārši ceru, ka viņām būs brīnišķīga dzīve. Viņas būs labākās draudzenes visa mūža garumā," saka meiteņu mamma.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Tagad mēs esam arī Telegram!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu