Video ⟩ Tompsons pēc vairāk nekā divu gadu pārtraukuma atgriežas NBA

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc vairāk kā divu ar pusi gadu pārtraukuma Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā svētdien piedalījās Klejs Tompsons, palīdzot Goldensteitas "Warriors" ar 96:82 (24:21, 27:25, 28:14, 17:22)savā laukumā pārspēt Klīvlendas "Cavaliers" vienību.

Trīskārtējais NBA čempions Tompsons nebija spēlējis kopš 2019.gada aprīļa NBA finālsērijas sestā mača ar Toronto "Raptors". Toreiz gūtā ceļgala savainojuma dēļ uzbrucējs izlaida visu nākamo sezonu, bet 2020.gada gada novembrī iedzīvojās arī smagā Ahilleja cīpslas savainojumā.

Kopumā "Warriors" uzbrucējs traumu dēļ izlaida 941 dienu.

Tompsons svētdienas mačā laukumā devās pamatsastāvā un spēles 40.sekundē guva savas komandas pirmos punktus, izsaucot ovācijas tribīnēs.

"Mēģināju vizualizēt šo momentu jau gadiem," par atgriešanos laukumā teica Tompsons. "Esmu sajūsmā, ka atkal varu spēlēt. Tas ir neticami."

Tiek ziņots, ka dažas biļetes pirmajās rindās uz šo maču maksājušas vairāk par 20 000 ASV dolāru (17 700 eiro).

Kopumā Tompsons savā atgriešanās spēlē gandrīz 20 minūtēs guva 17 punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas, nopelnīja divas personīgās piezīmes un +/- rādītāju -2.

Rezultatīvākais "Warriors" sastāvā ar 28 punktiem bija Stefens Karijs, kamēr "Cavaliers" rindās ar 17 punktiem izcēlās Lamars Stīvenss.

31 gadus vecais basketbolists bija viens no galvenajiem "Warriors" elementiem, kuru dēļ klubs dominēja līgā ar pieciem pēc kārtas NBA fināliem un čempiona titulu 2015., 2017. un 2018.gadā.

Bez viņa un pēc komandasbiedra Karija četrus mēnešus ilgās palikšanas laukumā malā ar salauztu roku "Warriors" 2020.gadā Rietumu konferencē ierindojās pēdējā vietā.

Tompsons ir arī pieckārtējs NBA "All Star" spēļu dalībnieks, 2016.gada NBA trīspunktu konkursa uzvarētājs, kā arī Pasaules kausa 2014.gadā ieguvējs un olimpisko spēļu čempions 2016.gadā ASV izlases sastāvā.

Pēc panākuma "Warriors" ar 30 uzvarām 39 mačos atgriezās Rietumu konferences un visas līgas kopvērtējuma līderpozīcijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu