Deputāts: Pagaidām netiek plānots pastiprināt ierobežojumus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Pūce.
Juris Pūce. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saistībā ar Covid-19 izplatību pagaidām nekādi papildu ierobežojumi ekonomikai un sabiedrībai netiek plānoti un lēmumi šajā jautājumā tiks pieņemti atbilstoši saslimstības gaitai, šodien pēc koalīcijas sanāksmes, atsaucoties uz Veselības ministrijas sniegto informāciju, auda "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Politiķis arī norādīja, ka piepildās iepriekš izteiktās prognozes par Covid-19 izplatības apmēru, pieaugot saslimušo skaitam un nedaudz palielinoties ar Covid-19 saslimušo hospitalizēto pacientu skaitam.

Reizē ir labvēlīgas ziņas, ka starp ar Covid-19 omikrona paveidu saslimušajiem ir mazāks skaits cilvēku ar smagu slimības gaitu. Cīņā ar slimību palīdz tas, ja persona ir vakcinējušies vai saņēmusi arī balstvakcīnu pret Covid-19, atzīmēja AP politiķis.

Pūce mudināja iedzīvotājus saņemt balstvakcīnu, kā arī saņemt pirmreizējo vakcināciju tiem, kuri to vēl nav izdarījuši, jo tas ir iedzīvotāju pašu, viņu tuvinieku un sabiedrības interesēs.

Jaunās konservatīvās partijas politiķe, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece pēc koalīcijas sanāksmes pauda, ka, ja nākotnē tiktu lemts par papildu ierobežojumu ieviešanu, tad jāraugās, lai tie nebūtu stingrāki par Lietuvā un Igaunijā noteiktajiem.

Muižniece arī vērsa uzmanību, ka Latvija pēc balstvakcinācijas tempiem esot otrajā vietā no beigām Eiropā un ka ir nepieciešams kāpināt tempu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu