Visi potenciālie kandidāti uz desmito ELT tiesneša vakanci izgāzušies ceturtās kārtas intervijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesa. Ilustratīvs foto
Tiesa. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Potenciālo tiesnešu sliktā snieguma dēļ konkursa uz desmito Ekonomisko lietu tiesneša (ELT) amatu ceturtā kārta noslēgusies bez rezultāta, informēja Tiesu administrācijā.

Pirmdien, 10.janvāri, norisinājās ceturtās kārtas intervijas uz desmito ELT tiesneša vietu. Taču konkurss noslēdzies bez rezultātiem, jo neviens no pretendentiem neieguva minimālo punktu skaitu, lai tiktu uz atlases piekto kārtu.

Pavisam uz vakanto tiesneša amatu bija pieteikušies 11 juristi.

Pašlaik tiesas darbību nodrošina deviņi tiesneši. Sākotnēji bija plānots, ka ELT strādās desmit tiesneši, bet 2021. gada pavasarī, kad ELT tika izveidota, izdevās nokomplektēt vien deviņu tiesnešu sastāvu, tāpēc tagad tiek meklēts vēl viens tiesnesis.

Kā uzsver tieslietu resors, sākot strādāt, tienesim būs iespēja piedalīties mācībās, kur tieslietu jomas profesionāļi palīdzēs sagatavoties tiesneša amata pienākumu pildīšanai, kā arī varēs celt profesionālo kvalifikāciju tālākās mācībās. Sākot darbu, alga būs 3079 eiro pirms nodokļu nomaksas, vēlāk tā palielināsies ar uzkrāto darba stāžu un profesionālās darbības novērtējumu.

Jau vēstīts, ka 31.martā darbību sāka ELT, kuras kompetencē ir izskatīt lietas par koruptīviem noziegumiem gan privātajā, gan publiskajā sektorā, kā arī par nodarījumiem, kas saistīti ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu