"Krievi krāpjas..." Konkurents titulēto Dakāras rallijreida vienību "Kamaz" vaino negodīgā rīcībā (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Dakāras rallijreida līdervienību "Kamaz" krāpšanā apvainojis konkurents no Nīderlandes pilots Mariks van den Hūvels, vēsta "Omroep Brabant".

"Kamaz" vienība smago mašīnu klasē ir tituliem bagātākā slavenā rallijreida pastāvēšanas vēsturē. Krievijā bāzētā komanda Dakārā triumfējusi pēdējos piecus gadus pēc kārtas, kopumā šajā rallijreidā izcīnot 18 uzvaras.

Arī šogad "Kamaz" vienība ir pārliecinošā vadībā, ar braucējiem Dmitriju Sotņikovu, Eduardu Nikolajevu un Antonu Šibalovu aizņemot visas goda pjedestāla pozīcijas.

Van den Hūvels gan nav pārliecināts, ka konkurenti uzvaras izcīna noteikumu robežās. Viņš uzskata, ka Krievijas komanda ir izveidojusi sistēmu, kas palīdz tai precīzāk nokļūt līdz kontrolpunktiem.

"Krievi krāpjas. Viņiem tajā mašīnā ir iekārta, kas priekšlaicīgi sniedz vajadzīgo informāciju. Viņus nevar uzveikt. Par to runā arī citi," sacījis nīderlandiešu braucējs, piebilstot, ka vienā no posmiem Andrejs Karginovs aizbraucis pretējā virzienā nekā norādīts pilotiem izsniegtajā norāžu grāmatiņā un kontrolpunktu sasniedzis krietni ātrāk.

Tāpat van den Hūvels norāda, ka ir dzirdējis par gadījumiem, kad vienas komandas pārstāvji pie motocikla pievieno GPS izsekotāju, jo viņam jābrauc pa to pašu maršrutu, kurā pēc viņa trasē dodies kolēģi smagajos spēkratos.

Pats van den Hūvels jau otro gadu pēc kārtas Dakāras rallijreidu nespēja finišēt.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu