PVO prognozē, ka vairāk nekā 50% eiropiešu saslims ar omikrona paveidu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Vairāk nekā puse cilvēku Eiropā tuvāko divu mēnešu laikā visticamāk saslims ar koronavīrusa omikrona variantu, ja vīruss turpinās izplatīties esošajā tempā, otrdien paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO).

PVO reģionālais direktors Hanss Klūge preses konferencē brīdināja, ka omikrona variants nozīmē "jaunu paisuma vilni no rietumiem uz austrumiem, kas veļas pāri" Eiropas reģionam.

"Šajā tempā Veselības metrikas un novērtēšanas institūts (IHME) prognozē, ka tuvāko sešu līdz astoņu nedēļu laikā vairāk nekā 50% reģiona iedzīvotāju būs inficēti ar omikrona paveidu," žurnālistiem sacīja Kluge.

PVO Eiropas reģionā ietilpst 53 valstis un teritorijas, tostarp vairākas Vidusāzijas valstis, un Kluge norādīja, ka 50 no šīm valstīm apstiprināti omikrona gadījumi.

Saskaņā ar PVO datiem 26 no šīm valstīm katru nedēļu ar Covid-19 saslimst vairāk nekā 1% iedzīvotāju, un reģionā šī gada pirmajā nedēļā reģistrēti vairāk nekā septiņi miljoni jaunu Covid-19 gadījumu.

Kluge norādīja, ka omikrona paveids izrādījies daudz lipīgāks un ar to var saslimt arī cilvēki, kas vakcinējušies pret Covid-19 vai to pārslimojuši. Taču viņš uzsvēra, ka apstiprinātās Covid-19 vakcīnas turpina nodrošināt labu aizsardzību pret smagu saslimšanu un nāvi, tostarp no omikrona paveida.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu