Pasaules kausa posmā kamaniņu sportisti sacentīsies jaunā sprinta formātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics
Kamaniņu braucēji Andris Šics un Juris Šics Foto: Edijs Pālens/LETA

Šajā nedēļas nogalē Oberhofā gaidāmajā Pasaules kausa kamaniņu sportā astotajā posmā atlēti Sprinta kausā sacentīsies jaunā formātā.

Iepriekš Sprinta kausa sacensības tika aizvadītas svētdienās, bet tagad mači norisināsies piektdien, turklāt tajos piedalīsies visi kamaniņu braucēji, kas pieteikušies posmam, nevis 15 labākie pamatsacensību dalībnieki.

Tāpat sprintā tiks ņemts vērā ne tikai veiktais trases nogrieznis, bet arī starta reakcija, kas tiks summēta kopā ar finiša laiku.

Oberhofā norisināsies pēdējais no četriem šīs sezonas Sprinta kausa posmiem. Divnieku ekipāžu konkurencē līderi ir Juris un Andris Šici, kuri pretendē uz uzvaru kopvērtējumā.

Pasaules kausa astotajam posmam pietikušies 143 sportisti no 25 valstīm. Sestdien būs pamatsacensības vīriešu vieniniekiem un divniekiem, bet svētdien spēkosies sievietes un būs komandu stafete.

Turpinājumā 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes. Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu