Šmita un Strēlnieka komandām neveiksmes Eirolīgas mačos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Zaudējumus ULEB Eirolīgas mačos otrdien, 10. janvārī, piedzīvoja Jāņa Strēlnieka un Rolanda Šmita pārstāvētās komandas.

Barselonieši mājās ar rezultātu 73:75 (14:14, 14:20, 26:13, 19:28) atzina Itālijas kluba Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" pārākumu.

Pamatlaika pēdējā minūtē Kails Kurics un Nikola Mirotičs ar diviem tālmetieniem pretinieku pārsvaru samazināja līdz vienam punktam, Mirotičam to iespējot 5,6 sekundes pirms finālsvilpes (73:74). Pēc bumbas ievadīšanas spēlē tika pārkāpti noteikumi un otrā laukuma galā Nikolo Mellli realizēja tikai otro no diviem soda metieniem. Pēdējā uzbrukumā Nikola Laprovitola nerealizēja tālmetienu un neizmantoja iespēju izraut uzvaru.

Šmits otrdien spēlēja 14 minūtes un 29 sekundes, grozā raidot savu vienīgo divpunktu metienu un netrāpot vienu "trejaci". Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

"Barcelona" komandā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Kurics, 18 punktus guva Mirotičs, bet pa 11 guva Brendons Deivīss un Roks Jokubaitis. Milāniešiem 18 punktus guva Serhio Rodrigess un ar 15 piebalsoja Malkolms Delanijs.

Maču tiesāja Latvijas basketbola soģis Oļegs Latiševs, otrajā ceturtdaļā abu komandu treneriem piešķirot tehniskās piezīmes.

"Barcelona" ar 15 uzvarām 19 spēlēs turnīra tabulā ieņem pirmo vietu, kamēr Milānas klubs ar 11 uzvarām 17 mačos ir piektajā pozīcijā.

Tikmēr Jānis Strēlnieks guva vienu punktu, kamēr Kauņas "Žalgiris" viesos ar rezultātu 65:74 (15:16, 18:18, 21:27, 11:13) zaudēja Minhenes "Bayern" komandai.

Strēlnieks 22 minūtēs un 52 sekundēs realizēja savu vienīgo soda metienu, netrāpīja vienīgo divpunktu metienu un visus trīs tālmetienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Kauņas komandā ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Džošs Nebo, bet minheniešiem 16 punktus guva Ogņens Jaramazs.

"Žalgiris" komanda ar trīs uzvarām 17 spēlēs turnīra tabulā joprojām ieņem pēdējo, 18.vietu, kamēr "Bayern" ar astoņiem panākumiem 18 cīņās ir 11.pozīcijā.

Vēl otrdien Stambulas "Fenerbahce Beko" mājās uzvarēja Pirejas "Olympiakos" ar rezultātu 94:80 (11:17, 25:22, 30:20, 28:21).

"Fenerbahce" rindās 17 punktus guva Melihs Mahmutolu, 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Akille Polonāra, bet 14 punkti bija Dišonam Pjerrem. Viesiem 14 punktus guva un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva Kosts Sluks, tāpat 14 punkti bija Taileram Dorsijam.

Covid-19 uzliesmojumu dēļ Eirolīgas 20.kārtā tiek aizvadītas tikai četras no deviņām spēlēm.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu