Itālijas policija izmeklē vairākus seksuālus uzbrukumus Vecgada vakarā Milānā un Turīnā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas policija veikusi reidus Milānā un Turīnā saistībā ar sūdzībām par seksuāliem uzbrukumiem Vecgada vakarā.

Deviņas sievietes iesniegušas sūdzības par uzbrukumiem Jaungada sagaidīšanas svinību laikā Milānas Doma laukumā. Policija identificējusi 15 jaunus vīriešus un trīs pusaudžus, kas tiek turēti aizdomās par šiem uzbrukumiem.

Šīs apsūdzības atsauc atmiņā Vecgada vakarā notikušos masveida uzbrukumus Ķelnē pirms sešiem gadiem.

Itālijas policija izmantoja novērošanas kameru un cilvēku safilmētos video, lai identificētu aizdomās turamos.

Policija paziņoja, ka 15 personas vecumā no 15 līdz 21 gadam tiek turētas aizdomās par seksuāliem uzbrukumiem, laupīšanu vai miesas bojājumu nodarīšanu Milānā.

Policija atklāja, ka tai zināms par trim uzbrukumiem Milānas centrālajā laukumā, un norādīja, ka aizdomās par tiem tiek turēti vai nu ārzemnieki, vai Itālijas pilsoņi ar Ziemeļāfrikas izcelsmi.

Izmeklētāji uzskata, ka notikuši uzbrukumi vismaz deviņām jaunām sievietēm, un turpina meklēt citus upurus.

Vienā no incidentiem cietusi kāda 19 gadus veca sieviete, kura bija devusies sagaidīt Jauno gadu kopā ar draugu. Viņas draugam izdevās aizbēgt, bet sievieti ielenca bars jauniešu, kas viņai uzbruka.

Seksuālu uzbrukumu piedzīvoja arī divas vācu studentes. Viena no viņām pastāstīja, ka policija nav daudz palīdzējusi un ka policisti nav viņas sapratuši, kad tās centušās angļu valodā paskaidrot, kas noticis.

2016.gada 1.janvārī Ķelnē netālu no katedrāles notika daudzi seksuāli uzbrukumi, izvarošanas un laupīšanas, aizdomās par ko tika turēti aptuveni 1000 cilvēki, daudzi no kuriem bija no Ziemeļāfrikas. Arī toreiz policijai tika pārmesta neadekvāta reakcija un nereaģēšana uz uzbrukumiem, bet masu medijiem centieni notikušo noklusēt.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu