Aizgāja uz randiņu un neatgriezās. Rīgā trīs mazi bērni vairākas dienas atstāti mājās "izdzīvošanai"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Bolderājā trīs mazi bērni vairākas dienas bija atstāti mājās kopā ar tēvu, kurš nespēj viņus pienācīgi aprūpēt, ziņo raidījums "Degpunktā".

Rīta pusē kāds vīrietis no pretējās mājas pamanīja, ka Mežrozīšu 43. namā bērns ir izkāries pa piektā stāva logu, un steidza zvanīt operatīvajiem dienestiem. Pašvaldības policijas darbinieki ieradās adresē, taču dzīvokļa durvis bija ciet un neviens nevarēja tās atvērt. Likumsargiem caur durvīm izdevās sakomunicēt ar trīs maziem bērniem.

“Jautājot, kur atrodas mamma vai tētis, bērni atbildēja, ka tēvs, kuram ir invaliditāte, pēc alkohola lietošanas guļ un nekustas, savukārt māte pirms četrām dienām ir aizgājusi uz randiņu un tā arī vairs nav atgriezusies mājās,” stāsta policijā.

Izsaukti kolēģi no Valsts policijas, kā arī ugunsdzēsēji, kas palīdzētu atlauzt durvis, un, protams, mediķi. Kad bija iekļūts dzīvoklī, tapa skaidrs, ka bērnu tēvs ir stiprā alkohola reibumā un viņam pašam nepieciešama nepārtraukta aprūpe. Sieva bija tā, kas līdz šim viņu kopusi.

Bērni esot divus, piecus un septiņus gadus veci. Kā noskaidrojās policijā, sieviete ne pirmo reizi nonāk bāriņtiesas redzeslokā un jau vairāki bērni viņai ir atņemti.

“Visas šīs četras dienas bērni bija pavadījuši tādā kā pusbadā. Viņi bija ledusskapī atraduši saldētus pusfabrikātus, kurus arī grauzuši. Šobrīd policisti ir pieņēmuši lēmumu bērnus šķirt no ģimenes, tomēr darbu ar ģimeni turpinās gan policija, gan bāriņtiesa,” norāda policijā.

Pie vīrieša pēc iespējas ātrāk tiks nosūtīts aprūpes darbinieks.

Plašāk par notikušo "Degpunktā" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu