Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ "Mēs esam lieli malači." Pašmāju mūziķi reaģē uz "Zelta mikrofona" nominācijām

Foto: Instagram, LETA/Apollo.lv kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

12. janvārī tika izziņoti Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons" nominanti. Ziņu medijs "Apollo.lv" sazinājās ar vairākiem nominantiem, kuri steidza izteikt prieku un gandarījumu par šajā gadā padarīto darbu novērtējumu.

Dziedātāja Evija Vēbere, kura nominēta divās kategorijās - "Indie vai alternatīvās mūzikas albums" un "Videoklips" - atzīst, ka ir patiesi priecīga. 

"Es esmu nenormāli priecīga, ka kategorijā "Indie vai alternatīvās mūzikas albums" ir visi mani draugi, par to patiess prieks. Vislielākais pacilājums ir par videoklipa nomināciju, vislielākais kliedziens ir Tomam Harjo un viņa komandai. Toms ir liels malacis!" priecājas Vēbere. 

Dons ziņu medijam "Apollo.lv" atklāja, ka ir priecīgs un pateicīgs par nomināciju, kā arī sacīja, ka jāpriecājas arī par visiem pārējiem nominantiem.

Mūziķis Jānis Krīvēns atklāj, ka nav pārāk pārsteigts par nomināciju kategorijā "Hiphopa mūzikas albums": "Īpašu pārsteigumu nav, taču būšu ļoti pārsteigts un neizsakāmi priecīgs par kolēģiem, ja "HIP HOP" nominācijā balvu pacels Eliots vai Edavārdi.

Vēlos arī uzteikt Kurta albumu "Laikā", kas skaisti demonstrēja viņa daudzpusīgumu un iešanu līdzi laikmeta skanējumam."

Reperis Edavārdi nomināciju sakarā aizdomājas par mūzikas industrijas pārstāvju vērtējumu: ""Zelta mikrofons" vienmēr ir bijis interesants notikums, kurā var pavērot, kā mūzikas industrijas pārstāvji vērtē to, kas ir "labi" vai "slikti". Par nomināciju neesmu pārsteigts, jo "Ekosistēmas" ir viens no spēcīgākajiem albumiem šajā žanrā, kā arī daudzi kolēģi ir minējuši, ka šis varētu būt viens no maniem labākajiem darbiem.

Mans favorīts noteikti ir Eliots (albums "Stulbais reps"), kurš ir top 3 tekstu autors un liricists vietējā repa scēnā jau vairāk kā dekādi (ko pierādā arī viņa jaunākais albums), ko, manuprāt, hiphopu pārzinošajai žūrijai noteikti būtu jāņem vērā."

Edavārdi nominēts kategorijās "Hiphopa mūzikas albums" un "Labākais albuma dizains".

Jaunā dziedātāja Būu, kura šogad nominēta trijās kategorijās - "Popmūzikas albums", "Debija", "Dziesma" - ir pateicīga par novērtējumu un lepojas ar sava darba augļiem.  

"Es jūtos kā pa mākoņiem. Viens ir saņemt labus vārdus un mīlestību no klausītājiem un kolēģiem, un kas pavisam cits ir saņemt uz papīra uzrakstītu, oficiālu "Tu esi liels malacis".

Kā arī fakts, ka nomināciju sarakstos sēžu blakus vārdiem, kas man visu mūžu ir bijuši elki un šķituši tik tāli un nesasniedzami, arī ir ļoti brīnišķīga pieredze. Esmu ļoti pateicīga par šo atbalstu, ko saņemu.

Es noteikti negaidīju, bet cerēju uz nomināciju "Debija", taču "Popmūzikas albums" un "Gada dziesma" šķiet pavisam kosmoss. Veselas trīs nominācijas ir tiešām milzīgs sasniegums, īpaši, ņemot vērā, ka Būū pirmā dziesma iznāca mazāk nekā pirms gada...

Visas šīs pieredzes patiešām ir ļoti svaigas.

Es noteikti ar lielu interesi sekošu līdzi hip-hopa albuma nominantiem, jo tos savā "Spotify" esmu "griezusi" pagājušajā gadā visvairāk, taču no maniem kompanjoniem es noteikti novērtēju grupu "Citi zēni" un to, cik puiši ir gājuši lielu ceļu un arī pērušies pa nātrēm, lai tagad būtu tur, kur viņi ir. Mēs esam malači."

Kategorijā "Popmūzikas albums" nominēta arī grupa "Rīgas modes", kuras vokālists Kalvis Bormanis saka: "Mēs albumu "Patiesie nodomi" saucam par savu pieaugšanas albumu, jo šajos piecos gados kopš iepriekšējās plates esam rūpīgi strādājuši un auguši gan mākslinieciskā, gan personīgā ziņā. Mums ir liels prieks un pagodinājums, ka mūsu mūzika ir novērtēta - turam īkšķus!"

Dziedātājs Ralfs Eilands vietnē "Instagram" īpašu apsveikumu veltīja mūziķim Edavārdi. 

"Apsveicu Edavārdi ar to, ka viņa albums ir nominēts gada "Hip Hop mūzikas albumam". Atceries draugus, kuri tev palīdzēja, lai tā notiktu, ja? Neaizmirsti par viņiem," nosmej Eilands.  

Šogad balvai iesniegti vairāk nekā 500 pieteikumi: 165 albumi; 37 debijas albumi; 149 dziesmas; 134 videoklipi; 20 koncertieraksti video un 22 albumu dizaini.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 26. februārī.

Apskati pārējos nominantus!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu