Durvis vēris astoņpadsmitais "Lidl" veikals Latvijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Darbu sāk "Lidl" veikali
Darbu sāk "Lidl" veikali Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 13. janvārī, uzņēmums "Lidl Latvija"  durvis vēra savam jaunākajam veikalam Rīgā, Purvciemā, Stirnu ielā 31, informē uzņēmuma pārstāvis Ingars Rudzītis.

Tas kļuvis par astoņpadsmito "Lidl" veikalu Latvijā.

Veikals, kura celtniecībā investēti gandrīz 7 miljoni eiro, "zaļajā režīmā" turpmāk strādās katru dienu no pulksten 7 līdz pulksten 23. 

Pārgriežot sarkano lenti, "Lidl" jaunāko veikalu ceturtdien atklāja veikala vadītāja Darja Pukjane, "Lidl Latvija" reģionālā vadītāja Liene Pilmane un "Lidl Latvija" pārdošanas vadītājs Manuels Grubmillers (Manuel Grubmüller).

Kā stāsta Rudzītis, jaunais veikals Stirnu ielā ir gaiša ēka, turklāt veikalā izveidota paplašināta augļu un dārzeņu nodaļa. Gatavojoties depozīta sistēmas ieviešanai 1. februārī, jaunajā veikalā jau ir izbūvētas taras depozīta pieņemšanas un apstrādes telpas. Jaunā veikala platība ir 2048 kvadrātmetri, no tiem tirdzniecības zāle aizņem 1358 kvadrātmetrus.

Tas uzbūvēts pie vienas no aktīvākajām apkaimes ielām. Kā stāsta Rudzītis, par uzņēmuma līdzekļiem šeit sakārtota veikala tuvākā apkārtne - uzlabota kājāmgājēju un autobraucēju izmantotā infrastruktūra, izbūvēti jauni gājēju celiņi, veikala klientu vajadzībām iekārtota autostāvvieta 104 automašīnām, nedaudz pārvietota un ērtāk izbūvēta sabiedriskā transporta pieturvieta. Kādreizējo tukšo laukumu ap veikalu zaļāku darīs 590 jauni koku lielstādi un košumkrūmi, kas iestādīti vairāk nekā 25 tūkstošu eiro vērtībā.

Jau ziņots, pirmie piecpadsmit "Lidl" veikali Latvijā tika atklāti 2021. gada 7. oktobrī. Decembrī tiem pievienojās veikali Teikā un Ziepniekkalnā. Kā informē uzņēmuma pārstāvis, jaunu "Lidl" veikalu atklāšana notiks arī turpmāk.

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Lidl" kā daļa no Nekarzulmā (Vācijā) bāzētās "Schwarz Group" ir viens no vadošajiem pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumiem Vācijā un Eiropā. Ar aptuveni 11 550 veikaliem un vairāk nekā 200 loģistikas centriem "Lidl" pašlaik strādā 30 valstīs, kā arī ir pārstāvēts Āzijā un Igaunijā. "Lidl" pašlaik strādā vairāk par 341 000 darbinieku. 

Globāli strādājošās "Schwarz Group"" apgrozījums 2020. finanšu gadā sasniedza 125,3 miljardus eiro.

SIA "Lidl Latvija" izveidots 2018. gada februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu