Liepājas dome pieprasījusi atbildīgo iestāžu paskaidrojumus par divgadīgā bērna nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liepājas pilsētas domes ēka.
Liepājas pilsētas domes ēka. Foto: Ieva Leiniša/LETA

13. janvārī Liepājas domes sadarbības padome uzklausīja pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētājas Taigas Ziemeles un Sociālā dienesta vadītājas Lindas Krasovskas paskaidrojumus par to, kāda ir bijusi abu institūciju rīcība attiecībā uz ģimeni, kurā, iespējams, vardarbīgā nāvē gāja bojā divgadīgs bērns pērnā gada nogalē, vēsta ziņu medijs "Liepajniekiem.lv".

Liepājas domes deputāte Linda Matisone laikrakstam "Kurzemes Vārds" vēstīja: "Pēc sarunas koalīcijā neesot radusies "simtprocentīga pārliecība" par to, ka bāriņtiesa un Sociālais dienests izdarījuši pilnīgi visu [lai nelaime nenotiktu]. Bažas mums ir, mūsuprāt, paskaidrojums bija vairāk formāls. Bet es neesmu eksperte, tikai uzklausīju."

Arī Liepājas domes deputāts Helvijs Valcis izteicies par traģēdiju: "Uzklausījām informatīvu ziņojumu. Galvenās bažas bija, vai [no iestāžu puses] visi soļi ir izdarīti, kas jāizdara. To arī izvērtē policija un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija.

Mēs [no T. Ziemeles un L. Krasovskas] saņēmām skaidrojumu, ka jau gada garumā ir bijis regulārs darbs ar šo ģimeni, soli pa solim. Tādās reizēs ir grūti panākt abpusēju sadarbību, bet te tā ir bijusi, ģimene ir sadarbojusies ar Sociālo dienestu.

Katrs [iestāžu rīcības] solis ir dokumentēts, un tas varēja radīt formālas atskaites iespaidu, taču mēs zinām, ka bez šīs dokumentācijas strādāt nedrīkst, turklāt tieši tā ir pierādījums, tam, kas ir veikts."

Ziņu medijs "Apollo.lv" jau vēstīja, ka Liepājā gadumijā, iespējams, nogalinātā divus gadus vecā bērna ģimene jau pirms notikušā bija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā par iespējamu vardarbību pret citu bērnu.

Pēdējā vecā gada dienā Liepājā, kādā dzīvoklī Karostā, māte bija izsaukusi ātro palīdzību savam bērnam, bet mediķi, ierodoties norādītajā adresē, tūlīt ziņoja policijai, ka dzīvoklī atraduši zēna līķi ar acīm redzamiem asinsizplūdumiem.

Informāciju par mediķu izsaukuma apstākļiem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests sniegt atteicās, savukārt policija informē, ka notikuma vietā uz aizdomu pamata par nozieguma izdarīšanu aizturēts mirušā bērna mātes dzīvesbiedrs. Viņš pašlaik atrodas apcietinājumā.

"Vīrietis iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Bērna līķis šobrīd nodots ekspertīzes veikšanai, lai noteiktu nāves cēloni,"

informēja Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes Liepājas iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš.

Liepājas bāriņtiesa informēja, ka mirušā zēna ģimene tās redzeslokā nonākusi aptuveni pirms mēneša saistībā ar iespējamu vardarbību pret citu šīs ģimenes atvasi.

"Uz tā pamata bāriņtiesā sākta pārbaude, lai izvērtētu, vai bērniem ģimenē ir piemēroti un droši apstākļi," pastāstīja Liepājas pilsētas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele. Viņa norādīja, ka tajā brīdī nešķita, ka kādam no bērniem varētu draudēt letāls iznākums.

Minētā ģimene kopš pērnā gada maija atrodas arī Liepājas Sociālā dienesta redzeslokā, un tai jau iepriekš sniegta dažāda veida palīdzība, kā arī tagad darbinieki uzturot kontaktus ar māti un bērniem.

"Piedāvājam palīdzību, kāda pieejama. Pamatā tas ir psiholoģiskais atbalsts, darbinieku atbalsts, esam kontaktos ar ģimeni," komentēja Liepājas Sociālā dienesta vadītāja Linda Krasovska.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu