VIDEO ⟩ Dumpis: Tuvākās nedēļas laikā varam sagaidīt inficēšanās gadījumu skaita dubultošanos (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Infektologs Uga Dumpis.
Infektologs Uga Dumpis. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Prognozējot, ka tuvākās nedēļas laikā dienā inficēto skaits pārsniegs 3000, valsts galvenais infektologs Uga Dumpis uzskata, ka būtu nepieciešams atkal domāt par kontaktu ierobežošanu, vēsta TV3 Ziņas. 

"Epidemioloģiskā situācija valstī ir ļoti sarežģīta, un tuvākās nedēļas laikā pat varam sagaidīt inficēšanās gadījumu skaita dubultošanos," norāda Uga Dumpis.

Lai gan šobrīd stacionāros situācija ir stabila un kontrolējama, ikdienas darbu sāk jūtami apgrūtināt personāla slimošana un nonākšana kontaktpersonu statusā.

"Darbinieki kļūst par kontaktpersonām, un tas ir atšķirībā no iepriekšējā viļņa, kad vakcīnas ļoti labi darbojās un nebija tik plašas saslimšanas bērnu vidū, tad tagad mums ir zināmas problēmas ar personāla pieejamību, mēs gatavojamies uz stāvokļa pasliktināšanos," sacīja Dumpis.

Viņš norāda, ka aizvadīto dienu Covid-19 inficēšanās gadījumi ir saistīti gan ar Jaunā gada ballītēm, gan arī ar to, ka omikrons skar pirmreizējo vakcināciju saņēmušos.

Profesors norāda, ka būtu jāsāk domāt par kontaktu ierobežošanu.

"Es nedomāju "lokdaunu", bet izklaides un nevajadzīgas pulcēšanās, sevišķi telpās varētu pārdomāt, jo prioritātēm jābūt skolām un darbavietām.

Pārējo uz kādu laiku var apturēt, ja samazinām viļņa intensitāti, samazinām vienlaicīgu daudzu cilvēku saslimšanu. Mūsu interesēs ir bremzēt to vilni, tādējādi saglabājot sabiedrībai svarīgas funkcijas - slimnīcas, skolas un arī svarīgās darbavietas," vēsta Dumpis.

Video: TV3 Ziņas sižets

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu