Krievijā divām amatpersonām izvirzītas apsūdzības par cietumnieku izvarošanu un spīdzināšanu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Krievijā sešiem cilvēkiem, tostarp divām amatpersonām izvirzītas apsūdzības par izvarošanu un spīdzināšanu cietumos, ceturtdien paziņojuši izmeklētāji.

Nevalstiskā organizācija "Gulagu.net" pagājušā gada rudenī publicēja videoierakstus, kuros bija redzama ieslodzīto spīdzināšana Saratovas cietumā un kurus slepeni bija iznesis bijušais ieslodzītais Baltkrievijas pilsonis Sergejs Saveļjevs, kas tagad pieprasījis patvērumu Francijā.

Izciešot par narkotiku kontrabandu piespriesto 7,5 gadu cietumsodu, Saveļjevs strādājis par cietuma iekšējā datortīkla administratoru, un tas deva viņam iespēju piekļūt ne tikai paša cietuma serveriem, bet arī citiem Krievijas ieslodzījumu vietu sistēmas serveriem.

Tajos cita starpā glabājās videoieraksti, kuros redzamas spīdzināšanas, ko rīko tā dēvētais ieslodzīto aktīvs cietumu administrācijas amatpersonu uzdevumā.

Saveļjevs pēc iznākšanas no cietuma pameta Krieviju.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins ceturtdien publiskotā intervijā atklāja, ka par cietumos pastrādātajiem noziegumiem apsūdzības izvirzītas sešiem cilvēkiem.

"Četriem notiesātajiem izvirzītas apsūdzības par seksuāla rakstura vardarbību," ziņu aģentūrai "RIA Novosti" atklāja Bastrikns, piebilstot, ka divas amatpersonas apsūdzētas par varas ļaunprātīgu izmantošanu.

"Viņu mērķis bija iebiedēšana un izspiešana," paziņoja Bastrikns, piebilstot, ka varasiestādes izmeklē incidentus, kuros iesaistīti 13 upuri.

"Gulagu.net" pārstāvis ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka ieslodzītie Saratovas cietumā gadiem ilgi spīdzināti, bet varasiestādes pievērušas uz to acis.

Viņš sacīja, ka vardarbības mērķis ir izspiest naudu vai panākt ieslodzīto sadarbošanos ar uzraugiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu