VIDEO ⟩ Ugunsgrēkā Bolderājā nosmok pensionāre

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Bolderājā pagājušajā naktī kādas dzīvokļu mājas iedzīvotāji vairākas stundas pavadīja uz ielas, jo ēkā uzliesmoja viens no dzīvokļiem. Ugunsgrēkā bojā gāja īpašuma saimniece, vēsta raidījums "Degpunktā". 

"Gados vecā kundzīte kurināja krāsniņu, acīmredzot aizmiga, un tā arī viss aizgāja. Droši vien liesma kaut kā pakāpeniski iekūrās? Man griesti sāka sprakšķēt. Es atstiepu kāpnes, uzkāpu, bet no griestiem nāca tāds karstums. Es pat pirkstu apdedzināju," stāsta pirmā stāva iedzīvotājs Aleksandrs.

Kaimiņiem bija rezerves atslēga no kundzes dzīvokļa un, paverot ārdurvis, atklājās, ka 25 kvadrātmetrus lielo mitekli plosa uguns liesmas.

Dzīvokļa saimnieci, kurai ir pāri par 80 gadiem, ugunsdzēsēji iznesa ārā, bet mediķi bija bezspēcīgi, lai glābtu sievietes dzīvību. Ja ugunsgrēks māju piemeklētu stundu vēlāk, upuru būtu vairāk, spriež vietējie: "Tas notika vakarpusē. Tieši tā, visi jau gatavojās gulēt. Ja es būtu aizgājis gulēt ātrāk, tad viss. Mēs tad vairs nepamostos."

Ar pārējām ugunsgrēkā cietušajām ģimenēm šodien jau aprunājās sociāla dienesta pārstāvji, un vismaz trīs dzīvokļu saimniekiem ir piedāvāts pagaidu miteklis. Par turpmāko mājas likteni un tajā veicamajiem remontdarbiem tiks viesta skaidrība pēc apskates, ko veiks būvvalde.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu