Daudzviet piekrastē spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par stipru vēju

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Atkusnis un migla Rīgā
Atkusnis un migla Rīgā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdien, 14. janvārī, līdz vēlam vakaram Vidzemes piekrastē, tai skaitā Jūrmalā, galvaspilsētā un Pierīgas novados, kā arī Kurzemes rietumu piekrastē spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par stipru vēju.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka piekrastē rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 25-28 metriem sekundē.

Līdz pat sestdienas rītam visā valstī spēkā dzeltenais vēja brīdinājums - rietumu, ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 20-23 metrus sekundē.

Šādā vējā lūst koku zari un atsevišķi koki, iedzīvotājiem jāuzmanās arī no vēja nestiem priekšmetiem un atlūzām, iespējami elektroapgādes traucējumi.

Vējuzplūdu dēļ Rīgā izsludināts arī dzeltenās pakāpes brīdinājums par ūdens līmeņa paaugstināšanos līdz 115-130 centimetriem Latvijas augstuma sistēmā.

Piektdienas rītā valsts lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, vairāk līs un snigs Vidzemē un Latgalē. Dienā debesis brīžiem skaidrosies, saulainākais laiks būs Kurzemē, valsts centrālajā un austrumu daļā vietām snigs. Gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi.

Rīgā piektdien gaidāmas ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 22-25 metriem sekundē, gaisa temperatūra pazemināsies un būs +2..+3 grādi. No rīta līs, vēlāk nav gaidāmi lieli nokrišņi un starp mākoņiem izsprauksies saules stari.

Ziemeļaustrumos no Latvijas atrodas liels un spēcīgs ciklons, bet Rietumeiropā ir liels un spēcīgs anticiklons. Veidojoties lielai spiediena starpībai, Baltijas jūras reģionā pastiprinās vējš. Atmosfēras spiediens jūras līmenī Latvijā agrā rītā ir no 992 hektopaskāliem Alūksnes novadā līdz 1003 hektopaskāliem Dienvidkurzemes novadā.

Vietām Kurzemē un Zemgalē apledojums apgrūtina braukšanas apstākļus

Šorīt apledojums apgrūtina braukšanu pa atsevišķiem valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem Kurzemē un Zemgalē, aģentūru LETA informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Daugavpils šosejas posmā no Saulkalnes līdz Skrīveriem, pa Bauskas šoseju visa maršruta garumā un Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Meitenei.

Apgrūtināta braukšana ir arī Liepājas šosejas posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, Ventspils šosejas posmos no Rīgas līdz Kūdrai un no Talsiem līdz Strazdei, kā arī pa Liepājas-Rucavas šoseju visa maršruta garumā.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Liepājas, Ogres un Talsu apkārtnēs.

Slideno ceļa posmu kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 62 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi pa vietējiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, bet ļoti apgrūtināti tie ir Gulbenes apkārtnē.

Autoceļiem ar grants segumu noteikta ir C vai D uzturēšanas klase. Grants ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām. C un D klases ceļiem, kas pārsvarā ir vietējās nozīmes autoceļi, nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos, informē LVC.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu