Rotācija VID varētu skart četrus darbiniekus (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts ieņēmumu dienests.
Valsts ieņēmumu dienests. Foto: Paula Čurkste/LETA

Politikas gaiteņos un sociālo tīklu platformās izskanējusi informācija, ka Valsts ieņēmumu dienestā (VID) gaidāma vērienīga augsta līmeņa amatpersonu rotācija. TV3 Ziņas vērsās pie dienesta vadītājas, lai skaidrotu uz ko tā attieksies. 

VID ģenerāldirektore: "Ziņa ir pārspīlēta, jo, iespējams, kāda cilvēka rīcībā ir nonākusi informācija par to, ka patlaban VID notiek sarunas ar amatpersonām, tā saucamās ikgadējās izaugsmes pārrunas ar tiem, kuri savos amatos ir bijuši piecus gadus. Diemžēl vārdam rotācija ir slikta pieskaņa, ka tas ir kā soda mērs."

Kā stāsta VID vadītāja, rotācija varētu skart četrus dienesta darbiniekus.

"Viena no struktūrvienībām ir muita, otra - nodrošinājuma pārvalde, juridiskā pārvalde un vēl ir jautājums par nodokļu pārvaldi," norāda VID vadītāja.

Uz jautājumu, vai VID gaidāmas rotācijas un augsta līmeņa amatpersonu nomaiņa, Jaunzeme noraidīja informāciju par plānotu augsta līmeņa darbinieku rotāciju. “Kategoriski noliedzu masveidīgumu, atlaišanu, mums ir ļoti laba komanda, kas ir jāstiprina ar jaunām kopetencēm," viņa sacīja.

Arī Finanšu ministrija, kuras pakļautībā ir VID skaidro, ka ministrijas rīcībā nav informācija par to, ka būtu uzsāktas darbības, kas saistītas ar vadības līmeņa darbinieku rotācijām.

Vienlaikus ministrija norāda, ka uzdevusi nodokļu iekasētājam iesniegt finanšu ministram Jānim Reiram ilgtermiņa plānu VID civildienesta ierēdņu pārcelšanai un termiņš šī uzdevuma izpildei ir rītdiena, 15 februāris.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu