Raidījums: 10 gados par pārkāpumiem sertifikāts anulēts vienam ārstam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Pēdējo 10 gadu laikā Latvijas Ārstu biedrība LĀB ir anulējusi sertifikātus tikai trīs ārstiem, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Kā raidījumam minēja LĀB, 2021.gadā ir anulēts viens sertifikāts, jo ārsts melojis sertifikācijas padomei un profesionālās darbības pārskats neatbilda kritērijiem. "2014.gadā, pamatojoties uz tiesas nolēmumu, uz tiesas noteikto termiņu tika apturēta vienai ārstniecības personai izsniegto 3 sertifikātu darbība. 2013.gadā, pamatojoties uz pašas ārstniecības personas iesniegumu, tika anulēts šai ārstniecības personai izsniegtais sertifikāts," raidījumu informēja LĀB Sabiedrisko attiecību vadītāja Evija Ansonska.

LTV vēsta, ka LĀB neplāno skatīt jautājumu par sertifikāta anulēšanu imunologam Jevgēnijam Ņikiforenko, kaut arī Veselības inspekcijas konstatēja Ņikiforenko darbībās likuma pārkāpumu. Organizācijas advokāte uzskata, ka ārstu biedrība nevar lemt par Ņikiforenko sertifikāta anulēšanu, jo viņa lietu no jauna skata policija. Tā izmeklē lietu par iespējamu Ņikiforenko seksuālu uzmākšanos pacientiem.

"Es neredzu šeit pašlaik vajadzību ļoti saspringtā situācijā, ļoti sasteigtiem lēmumiem, skriet notikumiem pa priekšu, analizēt šos notikumus, teiksim, masu medijos vai dažādās intervijās," intervijā “de facto” sacīja LĀB valdes loceklis Viesturs Boka.

"De facto" noskaidroja, ka LĀB neplāno vērsties arī pret sertificētiem ārstiem, kas publiski atrunā no vakcinēšanos pret kovidu, – Guntu Vīleri un Edgaru Medni.

"Ētikas komisija nenozīmē, ka man jāuzspiež visiem, viedokļi. Ētikas komisija bieži vien nozīmē, ka mēs domājam. Tas, ka cilvēki var domāt atšķirīgi, tas nav sodāms," sarunā ar LTV teica LĀB Ētikas komisijas priekšsēdētājs Pēteris Apinis.

LĀB raidījumu informēja, ka kopš 2010. gada tā ir konstatējusi 6 ētikas pārkāpumus ārstu darbībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu