Skudra atradis darbu Kazahstānā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: HC Neftekhimik

Bijušais Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Pēteris Skudra kļuvis par Kazahstānas hokeja kluba Karagandas "Saryarka" stūrmani.

48 gadus vecais Skudra, kura iepriekšējā darba vieta bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", kļuvis jau par trešo "Saryarka" galveno treneri šajā sezonā.

Kā zināms, līdz novembra beigām "Saryarka" vadīja cits Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs, kurš pašlaik ir KHL vienības Vladivostokas "Admiral" galvenais treneris, pēc kā ar Kazahstānas čempionvienību strādāja Aleksandrs Makrickis.

Bijušais vārtsargs Skudra spēlētāja karjeras laikā pārstāvēja Rīgas RASMS un "Pārdaugava" vienības, spēlēja Ziemeļamerikas līgās CHL, IHL, ECHL, AHL un sešas sezonas pavadījis Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur Pitsburgas "Penguins", Bufalo "Sabres", Bostonas "Bruins" un Vankūveras "Canucks" vienību rindās aizvadīja 147 spēles.

Tāpat spēlētāja karjeras laikā Skudra vairākas sezonas aizvadīja Krievijas superlīgā, pārstāvot Voskresenskas "Himik", Maskavas CSKA un Novokuzņeckas "Metallurg".

Latvijas izlasē Skudra piedalījies trīs pasaules čempionātos, spēcīgāko divīzijā aizvadot vienu spēli 1997.gadā.

Trenera karjeru Skudra uzsāka 2011.gadā kā vārtsargu treneris KHL komandā Čerepovecas "Severstaļ", tad bija Novosibirskas "Sibir" galvenā trenera asistents, no 2013.līdz 2018.gadam bijja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" galvenais treneris, 2019./2020.gada sezonā neilgi vadīja Čeļabinskas "Traktor", bet pagājušajā sezonā bija pie Rīgas "Dinamo" stūres.

"Saryarka" komanda ir divkārtējā Krievijas augstākās līgas (VHL) čempione, bet pandēmijas dēļ pagājušajā sezonā atgriezās Kazahstānas čempionātā, kur izcīnīja zeltu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu