VVD atklāj, ka Rumbulā atkritumos atrastā ķīmiskā viela ir veselībai kaitīgs sārms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: megaflopp/Shutterstock.com

Rumbulas poligonā "Eco Baltia vide" nešķiroto sadzīves atkritumu savākšanas smagajā transportlīdzeklī konstatētā viela, visticamāk, ir veselībai kaitīgs kodīgs sārms - kālija hidroksīds, informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Aija Jalinska.

Viņa pastāstīja, ka incidents Getliņu ielā Rumbulā, kur šodien atklātā teritorijā konstatēta ķīmiskas vielas noplūde, ir saistīts ar SIA "Eco Baltia vide" nešķiroto sadzīves atkritumu savākšanas smago transportlīdzekli. Transportlīdzeklim šopēcpusdien ierodoties Rumbulas atkritumu apsaimniekošanas poligonā no atkritumu tvertnes parādījušies nezināmas izcelsmes garaiņi. Abām personām, kas atradās automašīnā, kļuvis slikti, tāpēc izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Jalinska informēja, ka atkritumu tvertnē atrastas ķīmiskās vielas viena litra stikla taras iepakojumā. Pēc VUGD sniegtās informācijas, tur bijušas aptuveni desmit burkas ar minēto vielu. Atsevišķas no tām ir plīsušas, izraisot vielas nonākšanu kopējā atkritumu masā. Pēc uzrakstiem uz taras, secināms, ka tajās esošā viela ir kālija hidroksīds - kodīgs sārms, kas ir bīstams un kaitīgs veselībai. Ķīmiskā viela nav nokļuvusi vidē un šobrīd uz vietas neatliekamos pasākumus veic VUGD.

Jau vēstīts, ka Rumbulā otrdien atkritumu šķirošanas laukumā burkās atrasta ķīmiska viela un evakuēti septiņi cilvēki, no kuriem divi nodoti mediķiem.

Ap plkst.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Getliņu ielu Rumbulā, kur atklātā teritorijā bija konstatēta ķīmiskas vielas noplūde.

Patlaban ir norobežota teritorija un viela tiek savākta atsevišķā konteinerā.

No teritorijas evakuēti septiņi cilvēki, no kuriem divi nodoti mediķiem.

NMPD aģentūrai LETA pavēstīja, ka mediķi snieguši palīdzību un nogādājuši ārstniecības iestādē divas personas ar aizdomām par saindēšanos ar ķīmiskajām vielām. Abu hospitalizēto stāvoklis esot stabils un viņi ir pie samaņas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu