"McLaren" boss: Nav garantēts, ka Hamiltons turpinās karjeru (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Luiss Hamiltons
Luiss Hamiltons Foto: Reuters/ScanPix

"McLaren" Pirmās formulas (F-1) komandas vadītājs Zeks Brauns sarunā ar BBC atklāja savas domas par titulētā Luisa Hamiltona atgriešanos trasē.

Hamiltons 2021. gadā varēja kļūt par astoņkārtējo pasaules čempionu, tomēr diskutablu tiesnešu lēmumu dēļ Maksam Verstapenam viņu pašā pēdējā Abu Dabī "Grand Prix" aplī izdevās apdzīt, izcīnot čempiona titulu.

Hamiltons un "Mercedes", protams, ar tiesnešu pieņemtajiem lēmumiem bija neapmierināti un arī boikotēja sezonas beigu balvu ceremoniju. Hamiltons arī pilnībā pārtrauca jebkāda veida ārējo komunikāciju.

Ārzemju mediji ziņo, ka Hamiltons lēmumu par karjeras turpinājumu pieņems pēc tam, kad būs zināmas FIA pieņemtās izmaiņas F-1 noteikumos un tiesnešu komandā.

Arvien biežāk izskan runas, ka Hamiltons savu pēdējo F-1 sacīksti, iespējams, jau ir aizvadījis.

Zeks Brauns gan uzskata, ka Hamiltonam tomēr iespēja izcīnīt 8. titulu būs prioritāra: "Esmu pārliecināts, ka viņš ir ļoti dusmīgs. Bet es uzskatu, ka sacīkšu braucēji grib sacensties. Viņš ir cīnītājs un atgriezīsies, lai izcīnītu 8. čempiona titulu."

"McLaren" boss gan aicina F-1 sabiedrību pārāk vieglprātīgi neuztvert runas par Hamiltona karjeras beigām.

"Es Luisu tik labi nepazīstu, bet nebūtu šokēts, ja viņš beigtu karjeru. Manuprāt, cilvēkiem Luisa karjeras turpināšanos nevajadzētu uztvert kā garantētu," piebilda Brauns.

"Mums nevajadzētu par zemu novērtēt viņa dusmas un sašutumu. Varbūt viņš vēl nav pieņēmis lēmumu. Varbūt viņš lēmuma pieņemšanu negrib sasteigt, jo, kad tas ir izdarīts, tas ir izdarīts," piebilda "McLaren" vadītājs.

Nobeigumā Brauns sacīja, ka, viņaprāt, Hamiltona degsme pret F-1 tomēr gūs virsroku.

Hamiltons savas karjeras laikā ir izcīnījis septiņus F-1 pasaules čempiona titulus, kas ir dalīts rekords. Šo panākumu atzīmi viņš dala ar leģendāro Mihaelu Šūmaheru. Tāpat viņš ir arī uzvarām bagātākais pilots F-1 vēsturē (103).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu